Politika

Nema produženja mandata odbornicima u Tivtu

Predložene dopune Zakona o lokalnoj samoupravi, kojim je predviđeno da se produži mandat odbornicima tivatske skupštine do održavanja lokalnih izbora, nijesu uvrštene u dnevni red današnje sjednice crnogorskog parlamenta na Cetinju.
Nema produženja mandata odbornicima u Tivtu
Portal AnalitikaIzvor

Za dopunu dnevnog reda glasalo je 13 poslanika, 35 je bilo protiv, a četiri poslanika su bila uzdržana.

Poslanici Demokratske Crne Gore, Neven Gošović i Velizar Kaluđerović, zatražili su na početku sjednice na Cetinju da predložene dopune Zakona o lokalnoj samoupravi budu uvrštene u dnevni red današnjeg zasjedanja Skupštine.

Predlog zakona o dopuni Zakona o lokalnoj samoupravi predviđa da se mandat odbornicima u Skupštini opštine Tivat produži do dana održavanja lokalnih izbora, koji bi se morali održati najkasnije zajedno sa parlamentarnim izborima, prenosi MINA.

Gošović je kazao da predloženo rješenje omogućava da izbori u Tivtu budu održani nakon zaključenja političkog sporazuma učesnika parlamentarnog dijaloga, koji se, kako je rekao, očekuje, i protoka vremena koji će omogućiti implementaciju njegovih rješenja i na lokalnom nivou u Tivtu, kao i primjenu AFIS sistema.

Portal Analitika