Abiznis

Raspisan konkurs za predsjednika Odbora RAE

Regulatorna agencija za energetiku (RAE) pozvala je zainteresovane da se prijave na konkurs za predsjednika Odbora te institucije.
Raspisan konkurs za predsjednika Odbora RAE
Portal AnalitikaIzvor

Kandidat za predsjednika Odbora RAE treba da bude crnogorski državljanin, sa prebivalištem u Crnoj Gori, da ima visoku stručnu spremu iz oblasti tehničkih nauka, prava ili ekonomije, kao i najmanje sedam godina radnog iskustva u struci.

Iz RAE su objasnili da za predsjednika Odbora te institucije ne može biti izabrana osoba koja je pravosnažno osuđivana za krivično djelo zbog zloupotrebe službene dužnosti, korupcije, prevare ili neko drugo, koje ga čini nepodobnim za obavljanje funkcije.

-Za predsjednika Odbora RAE ne može biti izabrana osoba koja ima lični, interes preko bračnog druga ili neposredni porodični u preduzeću kojem regulator daje licencu za obavljanje energetske djelatnosti ili kompaniji koja se bavi trgovinom električne energije- navodi se u konkursu.

Kandidat, kako je objašnjeno, pored dokaza o ispunjavanju uslova treba da dostavi svoje viđenje stanja i razvoja regulatornog procesa u energetskom sektoru Crne Gore.

Konkurs je, kako se dodaje, otvoren 30 dana.

Iz RAE je saopšteno da predsjednik Odbora, koji se bira na period od pet godina, ne može istovremeno biti poslanik, odbornik, odnosno osoba koja je izabrana, postavljena ili imenovana u Vladi.

Predsjednik Odbora Agencije, kao i članovi njegove uže porodice ne mogu biti članovi organa upravljanja i imati materijalni, finansijski ili drugi interes u energetskom preduzeću.

Konkurs za izbor predsjednika Odbora Agencije raspisuje RAE, a postupak sprovodi Vlada, na čiji predlog ga imenuje Skupština.

(Mina biznis)

Portal Analitika