Crna hronika

Granična policija juče zaplijenila oko 180 kilograma skanka

Službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su juče u neposrednoj blizini granične linije naše države sa Albanijom, zaplijenili oko 180 kilograma skanka - saopšteno je iz Uprave policije.
Granična policija juče zaplijenila oko 180 kilograma skanka
Portal AnalitikaIzvor

Iz policije navode da su lica koja su prokrijumčarila skank iz Albanije na teritoriju naše zemlje, primijetivši policijske službenike, odbacila džakove sa drogom, a budući da su se nalazilla u blizini granične linije, uspjela su da se udalje preko granice, odnosno na teritoriju Albanije, o čemu su naši službenici obavijestili kolege iz Albanije.

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge su preuzeli zaplijenjenih sedam džakova u kojima se nalazilo 180 pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamno zelene boje za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi marihuana tipa skank, težine oko 180 kilograma.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu.

Policijski službenici, u saradnji sa kolegama iz Albanije, preduzimaju mjere i radnje na identifikovanju pomenutih lica.

Skank će biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja.

- U posljednjih mjesec i po dana zaplijenjeno je preko 280 kilograma kilograma opojnih droga. Osim ovih 180 kilograma skanka, prije pet dana služenici Odsjeka su na području Opštine Bijelo Polje zaplijenili 516,4 grama heroina visokog procenta čistoće koji, prema procjenama, na uličnom narkotržištu vrijedi oko 35.000 eura. Dan ranije službenici Odsjeka su u Podgorici zaplijenili 550 grama skanka. Službenici granične policije su prethodno, 02. marta 2016. godine, na području karaule Jagoda, u neposrednoj blizini granične linije naše države sa Republikom Albanijom, zaplijenili oko 10 kilograma skanka. Službenici Uprave policije MUP-a, 25. i 26. februara 2016. godine, su za manje od 24 časa, zaplijenili ukupno oko 90 kilograma droge koja na narkotržištu, prema procjenama, vrijedi oko 2.375.000 eura. Naime, Oko 1,1 kg heroina i 60 kilograma skanka pronađeno je 26. februara 2016. godine kontrolom vozila u Podgorici, dok su službenici granične policije oko 28 kg heroina otkrili noć ranije zajedno sa carinskim službenicima na Graničnom prelazu Debeli brijeg – navodi se u saopštenju Uprave policije.

Portal Analitika