Društvo

Dragoljub Đuričić i gitaristi Boke zajedno za Stevana

Nikada nijesam svirao humanitarni koncert, a da nijesam prethodno kupio ulaznicu, kazao je na presu povodom velikog humanitarnog kocerta za prikupljanje sredstava za liječenje mladog sportiste Stevana Obradovića, muzičar Dragoljub Đuričić.
Dragoljub Đuričić i gitaristi Boke zajedno za Stevana
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Humanitarni koncert najavljen je za srijedu 23. marta, u 20 sati, u Dvorani Park, pod nazivom "Zajedno za Stevana".

Pored legendarnog Đuričića nastupiće Goran Milivojević (GumpForest), Boka bend, Sinhro bend i gitaristi iz Boke : Dragan Đorđević, Goran Hinić, Zoro Odalović, Slaven Šćepanović, Kristijan Đuranović, Draško Đukić, Igor Bojović, Željko Abramović - Zele, Enver Kikić - Eno, Nikola Ćurčin.

Duh zajedništva i jedinstva Novljana koji su "dali ruke" jedni drugima u svim, a ne samo u humanim stvarima, ono je što Dragoljuba oduševljava, prenosi Radio Jadran.

"Ozbiljan dio života sam bio izvan Herceg Novog, ali nikada nisam bio ništa drugo do Novljanin. Možda ćemo ovom momku omogućiti da ozdravi, a s obzirom da osjećam da sam uvijek taličan, jer sam iskren, on će ozdraviti. Kada je ovakva stvar u pitanju, nije mi teško da se vozim cijelu noć i da dovezem neke svoje prijatelje iz Beograda da bez ikakvog honorara, uradimo nešto humano i dobro,  na što ćemo sjutra biti svi ponosni. Volim da se nešto podvuče, nismo mi muzičari humani što napravimo koncert, već građani koji dođu na taj koncert i daju svoj prilog kroz ulaznice", kazao je Đuričić.

Do sada je svirao na stotinu humanitarnih koncerata, ali uvijek ima i jedno pravilo, da nikada ne pravi humanitarni koncert, a da ne kupi kartu zajedno sa posjetiocima. To će biti praksa i ovoga puta.

"Ovo će sigurno biti i najveći skup gitarista na sceni Boke svih vremena, jer  treba poslati pozitivnu energiju da se čuje do Beča", poručio je Dragoljub.

Na kraju koncerta, na sceni će se naći svi bubnjari, gitaristi i jedan basista, u završnici, koja će kako Đuričić obećava trajati onoliko koliko to publici bude odgovaralo.

Stevanov drug, Miloš Miljanović na pitanje kako napreduje Stevanovo liječenje kazao je da je imao jednu operaciju, da je trenutno hemio terapiji, i da je bolje, čak je počeo i po malo da jede.

Zahvalio je svim privrednicima grada i građanima koji su se odazvali apelu za pomoć i Gradskoj kafani koja će iste noći upriličiti humanitarnu večeru.

Cijena ulaznice za koncert iznosi 5 eura, a u holu će biti postavljene i kutije u koji građani mogu ubaciti dobrovoljni prilog.

Humanitarni događaji za pomoć Stevanu Obradoviću, koji je obolio od kancera ne prestaju. Sve su pokrenuli njegovi prijatelji i drugovi iz teretane Terzo, u kojoj je radio kao instruktor vodeći i učeći druge zdravom životu.

Radio Jadran 

Portal Analitika