Fudbal

GRBIĆ: Poziv za ''A'' selekciju znači da sam u top formi

Reprezentativci Crne Gore nastavili su pripreme za prijateljsku utakmicu sa selekcijom Grčke drugim treningom u svojoj bazi na Starom aerodromu.
GRBIĆ: Poziv za ''A'' selekciju znači da sam u top formi
Portal AnalitikaIzvor

Za razliku od jučerašnjeg treninga kojem je prisustvovalo samo 13 igra, večeras je na glavom terenu Trening kampa FSCG selektor Ljubiša Tumbaković nije mogao da računa na samo dvojicu igrača – Nikolu Vukčevića i Stefana Savića. Reprezentacija će se kompletirati sjutra u toku dana.

Odvojeno od ekipe i slabijim intenzitetom trenirali su Marko Baša, Nemanja Nikolić i Stevan Jovetić.

Pola sata prije početka treninga sa predstavnicima medija razgovarao je Petar Grbić. Brzonogi vezista ističe da mu je veoma drago što će se vratiti na Karaiskakis, stadion na kojem kao domaćin igra njegov nekadašnji klub Olimpijakos.

- Mnogo mi je drago što ćemo igrati baš na Karaiskakisu, stadionu Olimpijakosa. Grci su dobar i pomalo specifičan protivnik, reprezentacija čija se igra temelji na odbrani. U pitanju je selekcija koja je čak i osvojila Evropsko prvenstvo uz pomoć defanzive. Sada su u nekom prelaznom periodu pošto su loše igrali u prošlom ciklusu kvalifikacija. I oni imaju novog selektora, ali u svakom slučaju čeka nas ozbiljan protivnik i izuzetno jak test, rekao je vezista naše selekcije.

Grbić ističe da je rezultat uvijek bitan i da će se igrači potruditi da se dokažu novom selektoru i maksimalno mu olakšaju posao.

- Rezultat je uvijek bitan, čak i na treningu, a ne na međunarodnoj zvaničnoj utakmici. Potrudićemo se svi da se odmah pokažemo novom selektoru i njemu olakšamo posao, ali šta god da bude, ovo je tek početak. Svaki put kada sam dolazio uvjerio sam se u to da je atmosfera u timu najjači segment ove reprezentacija i to neće ni za promil biti poljuljano čak i u slučaju poraza. Selektora sam upoznao u Partizanu u vrermenu kada je bio direktor. Slušao sam priče o njegovom radu i znajući njegov stil rada vjerujem da ćemo igrati ofanzivnije nego inače. Na nama igračima je da što prije pokušamo da usvojimo njegove metode rada. Za prvu utakmicu četiri treninga su vjerovatno premalo da bi se upoznali na pravi način, ali sve je to proces i najvažnije je da se dobro uigramo do početka kvalifikacija, kazao je Grbić.

Naredni trening naša najbolja selekcija odradiće u srijedu na Trening kampu FSCG sa početkom u 10 časova.

Portal Analitika