Kultura

Upravni odbor beogradskog Narodnog pozorišta podnio ostavku

Upravni odbor Narodnog pozorišta podnio je ostavku zbog, kako se navodi u zvaničnom saopštenju, toga što njegovi članovi ne žele da "svojim daljim radom daju legitimitet nezakonitom stanju" u kom se nalazi.
Upravni odbor beogradskog Narodnog pozorišta podnio ostavku
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Upravni odbor Narodnog pozorišta u Beogradu je u martu 2015. godine, realizovao konkurs za upravnika Narodnog pozorišta, i o rezultatima tog konkursa obavijestio Ministarstvo i Vladu", navodi se u saopštenju.

"Godinu dana kasnije upravnik još uvijek nije postavljen, iako je prethodnom vršiocu ove dužnosti mandat istekao još u oktobru 2014. godine. Vlada i Ministarstvo nijesu Upravnom odboru, zaposlenima u Narodnom pozorištu, niti široj javnosti, dali objašnjenje zašto to nije učinjeno, i zašto podržavaju nezakonito stanje koje, prema stručnoj procjeni Upravnog odbora, dovodi do sistemskog urušavanja ove važne institucije."

"Dana, 12.10. 2015. godine UO je obustavio svoj rad, da bi još jednom ukazao na dugotrajno nelegalno stanje vezano za upravu ove institucije kulture. Tada je odlučeno da UO ne zasijeda, i da svojim daljim radom ne daje legitimitet tom nezakonitom stanju. Kako se ni pet mjeseci kasnije stanje nije promijenilo, UO je donio odluku da podnese ostavku", navodi se u zvaničnom saopštenju Upravnog odbora. "

Saopštenje su potpisali: Ana Tomović, Anđelka Nikolić, Dragan Todorović, Danica Maksimović, Milan Prošen, Milena Marković i Jelena Kajgo, predsjednica UO Narodnog pozorišta.

B92 

Portal Analitika