Fudbal

Bomba! Bajern došao po Baku!

Italijanski mediji ne ostavljaju dilemu: Bajern iz Minhena hoće Karlosa Baku! Kolumbijac je prva želja Karla Ančelotija koji će u Minhenu narednog ljeta zamijeniti Pepa Gvardiolu...
Bomba! Bajern došao po Baku!
Portal AnalitikaIzvor

Vijest djeluje prilično senzacionalno i za nevjericu. Bakini igrački kvaliteti nijesu sporni, ali od Bajerna se očekuje više. Kolumbijac se po mnogo čemu ne uklapa u profil igrača kakve Bajern juri u prijelaznim rokovima.

Pitanje je i šta će Bajernu pojačanje u napadu? Tu su Levandovski i Miler, a ofanzivni dio tima je najjača karika Bavaraca. Ili se može sprema odlazak Levandovskog o kojem se već dugo šuška? Neminovno je da će Anćeloti mijenjati strukturu Bajernovog tima jer je teško povjerovati da će nastaviti tamo đe je Gvardiola stao. Njih dvojica se mnogo razlikuju. Zato kupovina 29-godišnjeg Bake djeluje iznenađujuće..

Međutim, Bajern je i prošlog ljeta napravio sličan potez kada je doveo godinu dana mlađeg Artura Vidala.

Bajernovi emisari su bili u neđelju uveče na San Siru i snimali Baku što im nije prvi put ove sezone. Zvanična ponuda još nije stigla na adresu Rosonera, ali ne treba otpisati da će se to desiti uskoro.

Baka je izričita želja Ančelotija koji ga je želio dok je Kolumbijac igrao još za Sevilju, a Italijan je bio starteg Real Madrida. Naravno, Florentino Perez mu nije ispunio tu želju.Baka se nije uklapao u Perezovu transfer politiku. Niti je mlad, niti je atraktivan, niti je marketinški jako ime.

Kolumbijski napadač je prošlog ljeta stigao kao najveće pojačanje u Milan i do sada je opravdao uloženi novac bez obzira na mršave rezultate Rosonera. On je možda i jedina svijetla tačka u sezoni i svoj posao radi kako treba. Milan je na pragu da još jednu sezonu izvisi za plasman u Evropu, pa bi prodaja Bake mogla da pokrije troškove koji se samo gomilaju otkako je slavni klub ispao iz društva elitnih evropskih klubova.

(mozzartsport.com)

Portal Analitika