Region

Subotićev saradnik oslobođen optužbi za šverc cigareta

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je odbio optužbu protiv bivšeg pomoćnika ministra odbrane Republike Srpske Krajine Milana Milanovića da je po nalogu Stanka Subotića i zloupotrebom svog položaja obezbijedio nezakonit uvoz cigareta u SRJ i njihov transport.
Subotićev saradnik oslobođen optužbi za šverc cigareta
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Tom odlukom je potvrđena prvostepena presuda Specijalnog suda i odbijena kao neosnovana žalba tužioca za organizovani kriminal.

I Stanko Subotić je od decembra prošle godine slobodan od optužbi za šverc cigareta, jer je sud neke optužbe odbio zbog zastarjelosti, a od drugih ga oslobodio zbog nedostatka dokaza.

Odbijenom optužnicom Milanoviću je bilo stavljeno na teret da je po nalogu Subotića organizovao naoružano obezbjeđenje za pratnju transporta cigareta kroz teritoriju SRJ, od graničnih prelaza do magacina u Rumenci.

Prema odbijenoj optužnici, Milanović je za obezbjeđenje magacina u Rumenci sa uskladištenim cigaretama Subotićevog preduzeća “Mia Ub”, preko sada pokojnog R.S. obezbijedio službene registarske tablice za vozila koje je obezbjeđenje koristilo u pratnji transporta.

Takođe je bio optužen da je pripadnicima obezbjeđenja naredio da primjenom nasilja spriječe radnike finansijske policije da vrše kontrolu poslovanja preduzeća "Mia Ub" u magacinu u Rumenci.

Koristeći svoj društveni uticaj - kao bivši pomoćnik ministra odbrane Republike Srpske Krajine Milanović je, prema odbijenoj optužnici, posredovao u MUP-u RS da se izda naredba stanici milicije za kontrolu prelaženja državne granice u Subotici, da se propuste u SRJ kamioni sa cigaretama preduzeća "Mia Ub", bez prethodne prateće dokumentacije za uvoz, navodi se u odbijenoj optužnici.

RTS

Portal Analitika