Region

Nikola Babić na Vračaru ubijen hicem u potiljak

Bogoljub S. (16) uhapšen je prekjuče zbog sumnje da je hladnokrvno ubio Nikolu Babića (26) na Vračaru. Maloljetnik je priznao zločin.
Nikola Babić na Vračaru ubijen hicem u potiljak
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kako “Blic” nezvanično saznaje, tinejdžer je uhapšen u kući u Ozrenskoj ulici, u koju su pripadnici Interventne jedinice beogradske policije upali prekjuče oko 5.30 ujutru. Bogoljuba su prenuli iz sna i stavili mu lisice na ruke, a pretres kuće koji je potom uslijedio potvrdio je njihove sumnje.

U kući je pronađena veća količina marihuane i droge spid. Pronađen je i pištolj kojim je likvidiran Babić. Nakon privođenja maloljetnik je ubrzo priznao zločin. Iako je sve priznao, čekala se obdukcija mladića kome je metak ostao u glavi. Upoređivanjem pištolja i metka utvrđeno je da osumnjičeni govori istinu. Tako je policija za manje od 24 sata riješila ubistvo koje je najvjerovatnije uslijedilo nakon prepirke oko posla s drogom.

Informacije iz istrage kažu da je tinejdžer Babića ubio jednim hicem u glavu, a prethodno mu je prišao s leđa i pucao na njega iz velike blizine.

Kako “Blic” saznaje, uhapšeni mladić je odranije poznat policiji, prije svega zbog više prijava zbog nelegalne trgovine narkoticima. To je, između ostalog, potvrdio i pretres kuće u kojoj je stanovao. Niko od Bogoljubovih komšija, koji su bili vidno uplašeni na pomen njegovog imena, juče nije bio raspoložen da za “Blic” govori o maloljetnom ubici.

bg2

Podsjećamo, Babić je ubijen u petak u 2.30 jednim hicem u glavu, u Cerskoj ulici kod broja 55 na Vračaru, u centru Beograda. Prema nezvaničnim informacijama, ubijeni Babić krio se u jednoj kući u ovoj ulici, kod svoje djevojke.

Ipak, ubica je očigledno bio dobro obaviješten i znao je gdje da ga nađe. Kada se pojavio na ulici, zločinac mu je prišao i pucao iz pištolja. Ispalio je samo jedan metak, i to Babiću u glavu. Smrtno ranjeni mladić je pao, a ubica je pobjegao sa mjesta zločina.

Stanari ove ulice su čuli pucanj i pozvali Hitnu pomoć, ali su ljekari mogli samo da konstatuju smrt.

Žrtva ovog zločina je takođe imala podebeli kriminalni dosije. Prijavljivan je više puta, i to zbog razbojništava, ali prije svega zbog dilovanja narkotika.

Nikola Babić je, kako se sumnja, još jedna žrtva u obračunu kriminalnih grupa u srpskoj prijestonici. Ipak, postavlja se pitanje da li ga je osumnjičeni maloljetnik likvidirao u borbi za teritoriju, ili je do sukoba došlo zbog dugovanja koje je Bogoljub S. eventualno imao prema starijem kolegi dileru.

Blic.rs 

Portal Analitika