Abiznis

Podržan Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dobit pravnih lica

Na danas održanoj 134. sjednici, Odbor se pozitivno izjasnio o Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dobit pravnih lica, kojim se, između ostalog, uključuju novi oblici izdataka koji se priznaju kao rashod u poreske svrhe, uvode mehanizmi za oporezivanje kapitalnog dobitka koje ostvaruje nerezidentno pravno lice na teritoriji Crne Gore, bliže definišu pojedini oblici prihoda, uvodi obavezno podnošenje poreske prijave elektronskim putem.
Podržan Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dobit pravnih lica
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Povodom rasprave o navedenom predlogu zakona, sjednici su, u skladu sa članom 67 Poslovnika Skupštine Crne Gore, prisustvovali predstavnici Unije poslodavaca Crne Gore, Privredne komore Crne Gore i Unije slobodnih sindikata Crne Gore.

Odbor nije podržao Predlog zakona o izmjenama Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, koji je podnio poslanik Andrija Popović.

Razmatranje amandmana na Predlog odluke o obrazovanju Odbora za praćenje i kontrolu realizacije projekta izgradnje autoputa Bar - Boljare, odloženo je za jednu od narednih sjednica Odbora.

A.P.

Portal Analitika