Ostalo

Pojedinačno prvenstvo CG u kuglanju za 2016. i rezultati super finala

Kuglaška dvorana u Tivtu bila je u subotu i nedelju mjesto održavanja finala u muškoj konkurenciji za izbor najboljeg kuglaša u disciplini kombinacija za 2016 god. kao i super finala u ženskoj i muškoj konkurenciji za najbolju kuglašicu i kuglaša u pojedinačnoj konkurenciji i zvanje prvaka Crne Gore za 2016. god.
Pojedinačno prvenstvo CG u kuglanju za 2016. i rezultati super finala
Portal AnalitikaIzvor

Prvo mjesto i zlatnu medalju kao i zvanje najboljeg u 2016. godini u disciplini kombinacija pripalo je Ivici Keretiću, članu kuglaškog kluba Doclee iz Podgorice sa oborena 1045 čunja. Drugo mjesto osvojio je takmičar kuglaškog kluba Mornar iz Tivta Niko Petović, sa oborena 1041 čunja, dok je treće mjesto osvojio Radan Matković član podoričke ekipe Aluminijum sa 1040 čunja.

U ženskoj pojedinačnoj konkurenciji, prvo mjesto je prema svim očekivanjima osvojila  ubedljivo članica ekipe Podgorice, Marija Ham, sa oborena 497 čunja, kojoj je i pripao pehar namijenjen pobjedniku, dok je sasvim neočekivano drugo mjesto i srebarnu medalju osvojila Jovana Dragićević sa oborena 464 čunja,ispred svoje klubske koleginice iz tivatskog Mornara Mirijane Ardalić koja je uspjela da obori 456 čunjeva. Četvrto mjesto je osvojila Dajani Ivanović članici Porta iz Tivta sa 415 čunjeva.

U super finalu za muškarce, Kristijan Kiš takmičar kuglaškog kluba Podgorica, je priredio  veliko iznaneđenje svojim rivalima u finalu i na iznaneđenje svih prisutni gledalaca osvojio je pehar namijenje pobjedniku sa oborena 516 čunja. Sasvim neočekivano drugo mjesto pripalo je velikom favoritu za osvajanje titule, Grujici Šljivančaninu sa oborena 502 čunja,dok je bronzana medalja pripala njegovom klubskom kolegi iz podgoričkog kluba Aluminijum Radanu Matkoviću koji je oborio 481čunj. Četvrto mjesto je pripalo Žarku Žugiću,takođe članu Aluminijuma sa oborena  470 cunja, koja za njegove kuglaške mogućnosti predstavljaju više nego skroman rezultat.

Kako je ovo takmičenje ujedno bilo i izborno za sastav crnogorske kuglaške reprenzetaciuje, na nastupu za Svjedskom kuglaškom prvenstvu za 2016 god. u pojedinačnoj konkurenciji, koje se održava u maju mjesecu u Novigradu u Hrvatskoj,po dvoje prvoplasiranih takmičara sa ovog takmičenja,iz obije konkurencije je i izborilo  pravo nastupa da brane boje naše reprenzetacije na ovom prestižnom takmičenju.

Takmičarima učesnicima ovog prvenstva , nakon završetka takmičenja, pehare i medalje za osvojena prva tri mjesta u svim kategorijam uručio je G-din. Zdravko Kragić, doajen crnogorskog kuglanja.

Postignuti rezultati u disciplini kombinacija

1.Ivica Keretić                Doclea          1045 oborena čunja;

2.Nikio Petović               Mornar          1041

3.Radan Matković           Aluminijum    1040

4.Kristijan Kiš                 Podgorica      1033

5.Žarko Žugić                 Aluminijum    1031

6.Grujica Šljivančanin      Aluminijum    1027

7.Radovan Nikolić           Aluminijum    1000

8.Stanko Ivanović           Aluminijum      983

9.Nikica Krstović             Mornar            978

10.Miloš Čelanović           Mornar            971.......

 

Postignuti rezultati za prvaka Crne Gore Seniorke Finale:

1.Marija Ham                  Podgorica       497 oborena čunja;

2.Jovana Dragićević         Mornar           464

3.Mirijana Ardalić             Mornar           456

4.Dejana Ivanović            Porto              415

 

Postignuti rezultati za prvaka Crne Gore Seniori Finale:

1.Kristijan Kiš                   Podgorica       516 oborena čunja;

2.Grujica Šljivančanin        Aluminijum     502

3.Radan Matković             Aluminijum      481

4.Žarko Žugić                   Aluminijum      470

Portal Analitika