Društvo

NP Skadarsko jezero: Zaplijenjeno 120 kilograma šarana, podvodna puška, plovilo...

Koordiniranim akcijama nadzornika Službe zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero i pripadnika Granično pomorske policije, za dane vikenda zaplijenjeno je sljedeće: plinska lampa, plinska boca, dva komada osti, plovilo, vanbrodski motor, prikolica za čamac, 120 kilograma šarana, dva pretvarača električne energije, sonda i podvodna puška sa ostima. S tim u vezi, sačinjena su tri zapisnika o izvršenoj kontroli protiv četiri lica. Lica su privedena od strane nadležnih organa.
NP Skadarsko jezero: Zaplijenjeno 120 kilograma šarana, podvodna puška, plovilo...
Portal AnalitikaIzvor

IZ Nacionalnog parka Skadarsko jezero podsjećaju da je na snazi Ribolovni zabran u na sve vrste riba izuzev jegulje. Ribolovni zabran je počeo 15. marta i trajeće do 1. juna, do kada traje i sezona mrijesta. Zabran je definisan „Naredbom o ribolovnim zabranama, ograničenjima i mjerama za zaštitu ribljeg fonda“ koju donosi Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja.

- Molimo građane da se odgovorno odnose prema ovom zaštićenom prostoru i suzdrže se od bespravnih aktivnosti koje bi na bilo koji način mogle narušiti prirodne i kulturne vrijednosti NP Skadarsko jezero. NPCG i ovom prilikom apeluju na ekološki osviješćene i odgovorne građane, a posebno na mještane u okolini jezera, da prijave svaki vid nelegalnih aktivnosti Službi zaštite na broj telefona 067/344-356 – navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Portal Analitika