Društvo

Socijaldemokrate akcijom "Siguran dom" pokrenule pitanje nezbrinutih pasa

Omladina Socijaldemokrata (SD) Glavnog grada, u okviru akcije „Siguran Dom“, napravila je deset kućica za ulične pse, i postavila ih danas na lokacijama koje su, uz logističku pomoć NVO „Ruka Šapi“, prethodno određene kao mjesta gdje je to neophodno.
Socijaldemokrate akcijom "Siguran dom" pokrenule pitanje nezbrinutih pasa
Portal AnalitikaIzvor

Akcija je počela postavljanjem prve kućice na javnoj površini preko puta crkve Sv. Đorđa, a nakon toga nastavljena na lokacijama: brdo Gorica, Ćemovsko polje, park 13. jul i park Zlatica.

“Imajući u vidu da pitanje nezbrinutih uličnih pasa, uprkos naporima nadležnih nije riješeno, te da ne postoje propisi koji bi omogućili efikasno i dugoročno rješenje tog problema, akcija OSD Glavnog grada “Siguran Dom” ima za cilj da ponudi prije svega Glavnom gradu, početna rješenja ovog velikog problema. Naime, ogroman broj pasa i mačaka je bez doma i vlasnika, pa se moraju naći alternativna rješenja kao što su ,za početak, ove  kućice postavljene na javnim mjestima. Vrijeme je da kao društvo  pokažemo veći stepen socijalne brige i odgovornosti’’, kazao je predsjednik OSD Podgorice Emil Đokić.

U okviru akcije, Omladina SD-a Podgorice namjerava da podnese inicijativu Glavnom gradu, kako bi se akcija postavljanja javnih kućica i očuvanja postojećih nastavila, te apeluju na nadležne, ali i sve građane da podrže inicijativu i na taj način budu pokretači promjena, kako u Podgorici,  tako i na nivou države.

Portal Analitika