Vaterpolo

FOTO - Počele pripreme seniora, Gojković: Svi igrači zdravi, polako se uigravamo za Rio

Vaterpolo reprezentacije Crne Gore danas je počela desetodnevne pripreme u Igalu na bazenu Instituta ''Dr. Simo Milošević''.
FOTO - Počele pripreme seniora, Gojković: Svi igrači zdravi, polako se uigravamo za Rio
Portal AnalitikaIzvor

Osvajanjem srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Beogradu, ''ajkule'' su izborile i vizu za Rio, pa neće morati da učestvuju na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. Upravo će taj period izabranici selektora Vladimira Gojkovića iskoristiti da se ponovo okupe, druže i da se polako uigravaju za ono što ih čeka u avgustu.

''Skupili smo sve igrače sem njih trojice koji su opravdano odsutni zbog obaveza u klubovima. Ono što je najbitnije je da su svi zdravi, iako su imali težak raspored proteklih dana. Trudićemo se kroz ove pripreme da ih dobro oporavimo. Iskoristićemo to što će u Igalu trenirati Francuska i Brazil, da sparingujemo sa njima, da se malo uigramo. Sa nama je nekoliko mlađih igrača, želimo da ih provjerimo. Kada dođu Francuzi priključićemo još nekoliko igrača na koje računamo za budućnost. Da i oni osjete atmosferu, da vide kako je raditi sa vrhunskim igračima'', kazao je Gojković.

pripreme21-03-16-6

Sa našom reprezentacijom do 25. marta treniraće selekcija Brazila pod vođstvom Ratka Rudića. Prvi sparing meč dvije selekcije odigraće večeras od 19 sati i 45 minuta. Nakon Brazila, od 25. do 31. marta Draško Brguljan i drugovi sparingovaće sa selekcijom Francuske.

''Drago mi je što smo se ponovo okupili. Jako je dobra stvar što nećemo igrati kvalifiakcije za Olimpijske igre, što smo to izborili na EP u Beogradu. Ovo je dobra prilika da se još više uigramo. Sparingovaćemo sa Brazilom i Francuskom, i to je jako dobro. Pokušaćemo da rad podignemo na viši nivo, koliko je to moguće u ovom trenutku. Maksimalno ćemo se pripremiti, kako bi za zvaničan početak priprema za Olimpijske igre došli što uigraniji'', istakao je Brguljan.

pripreme21-03-16-2pripreme21-03-16-3pripreme21-03-16-4pripreme21-03-16-5
Portal Analitika