Politika

Bojović: Razumljiva nervoza pljevaljskog DPS-a

U nedostatku rezultata i ozbiljnih argumenata, Demokratska partija socijalista (DPS) Pljevlja je po ko zna koji put pobjegla od rasprave o problemu nezaposlenosti, masovnog odseljavanja, zagađenog vazduha, neispravnoj vodi u gradskom vodovodu, situaciji u rudniku i termoelektrani, višenedeljnom nestanku struje u velikom broju sela, uništavanju seoskih puteva, raskopanim gradskim ulicama, ubrzanom propadanju pljevaljskih šuma, kao i o činjenici da su pljevaljski poljoprivrednici kao nikada do sad degradirani, poniženi i pretvoreni u socijalne slučajeve. Umjesto odgovornog bavljenja navedenim temama, iz lokalnog odbora DPS-a su u svom prepoznatljivom maniru pribjegli nervoznoj i promašenoj analizi moje političke ličnosti i partije koju predstavljam – saopštio je funkcioner Demokratske narodne partije (DNP) Vladislav Bojović.
Bojović: Razumljiva nervoza pljevaljskog DPS-a
Portal AnalitikaIzvor

Prema njegovim riječima, nervoza kod DPS-a je razumljiva jer su im predizborna obećanja bila velika, a rezultati nakon dvije godine mandata nikakvi. I dobro je, dodaje on, što ih je DNP svojim saopštenjima natjerao da to sami priznaju, neuspješno pokušavajući da se sakriju iza presvlačenja gradskih ulica koje u većini još uvijek nisu završene, a one koje jesu, odmah su i raskopane.

“Iako je reagovanje DPS-a u najvećoj mjeri intornirano ad hominem, ono je ponovo ostalo nepotpisano, što govori o politikom kukavičluku njegovih naručilaca. Možemo, međutim, pretpostaviti da se iza njega kriju funkcioneri DPS-a koji su 90-tih godina bili na barikadama, da bi vrlo brzo prodali vjeru za večeru, po čemu će jedino i ostati upamćeni u političkoj istoriji Pljevalja. U pozadini reagovanja OO DPS-a Pljevlja krije se i perfidna politička strategija zamagljivanja dramatično teškog stanja u opštini Pljevlja i zataškavanja odgovornosti Vlade i sadašnje lokalne vlasti. Na sceni je pokušaj da se građani ubijede da stanje nije takvo kakvim ga vide svojim očima i kako ga osjećaju na svojoj koži. Upravo na šminkanju stvarnosti, prosipanju magle i kupovini glasova mizernim davanjima, DPS planira da bazira svoju novu predizbornu kampanju, što im ovog puta zasigurno nećemo dozvoliti”, ističe Bojović.

On je poručio DPS-u da ne brine za DNP  i njen opštinski odbor u Pljevljima, “u koji se svakodnevno učlanjuje veliki broj građana, pa čak i mnogi razočarani i izvarani nekadašnji članovi i glasači DPS-a, kao i da smo spremni da na svakim pošteno organizovanim izborima u Pljevljima odmjerimo snage”.

“I na kraju, pošto smo sigurni da će to „obradovati“ čelnike lokalnog DPS-a, ponovo pozivamo glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da se pozabavi poslovima u Pljevljima koji ukazuju na debelu korupciju, a koji su vršeni prilikom rekonstrukcije Doma kulture, Gradske kotlarnice, Akademskog centra, eksproprijacije zemljišta u Otilovićima..., i za koje su potrošeni milioni eura novca građana Pljevalja, da bi to danas bili propali i promašeni projekti”, zaključio je Bojović.

Portal Analitika