Abiznis

Deblokirana kapija DKP-a, bivšim radnicima ispunjeni zahtjevi

Bivši radnici Duvanskog kombinata Podgorica deblokirali su danas kapiju fabrike, nakon što su dobili otpremnine i što im je uplaćen radni staž do kraja prošle godine. Kako je za Portal Analitika kazala predsjednica sindikata radnika DKP-a Snežana Vidaković, bivši radnici su primili i zaostalu zaradu i po, ali će tim povodom uputiti prigovor Privrednom sudu.
Deblokirana kapija DKP-a, bivšim radnicima ispunjeni zahtjevi
Portal AnalitikaIzvor

“Sjutra ili u srijedu ćemo dostaviti prigovor Privrednom sudu, da utvrdimo kako su dijeljene. Stečajni upravnik Veselin Raičević ih je dijelio po principu kako mu se ko sviđa, pa su neki radnici koji su bili na bolovanju primili veću platu od onih koji su dolazili na posao. Takođe, po nalogu stečajnog upravnika i šefa obračunske službe, nijesmo dobili obračunske liste”, precizirala je Vidaković.  

Nekadašnjim radnicima DKP-a je na ime isplate otpremnina i povezivanja radnog staža za trogodišnji period uplaćeno oko 1,7 miliona eura.

Oni su, nakon najave privatizacije kompanije, protestovali a potom i blokirali ulaznu kapiju fabrike, zahtjevajući isplatu otpremnina, zaostale zarade i po, kao i uplatu poreza i doprinosa.  

Arapska kompanije BMJ Industries FZ LLC, koja je nedavno preuzela fabriku, najavila je da će u narednih 12 mjeseci u Novom duvanskom kombinatu zaposliti 75 bivših radnika DKP-a. Trenutno je na remontu mašina “na crno” angažovano 30 radnika.    

Portal Analitika