Crna hronika

Uhapšen Andrija Aleksić

Nikšićka policija uhapsila je juče Andriju Aleksića (19) zbog osnovane sumnje da je učestvovao u pljački marketa ''Anika'' zajedno sa Dejanom Dendićem (22) kome je ranije određen pritvor u trajanju od mjesec dana.
Uhapšen Andrija Aleksić
Portal AnalitikaIzvor

S obzirom da je Aleksić u cjelosti priznao krivično djelo koje mu se stavlja na teret, i njemu je tužilac odredio pritvor od 30 dana.

Market koji se nalazi na raskrsnici ulica Nika Miljanića i Četvrte proleterske brigade, u zgradi ''Desetka'', opljačkan je 26. januara oko 21 i 30h. 

Kako je radnica tog marketa ispričala policiji, u radnju su upala dva muškarca, od kojih je jedan uz prijetnje, držao za vrat, dok je drugi uzimao novac iz kase.

''Sve se odigravalo pred kraj radnog dana. Vrata su bila zaključana, kada sam čula kucanje. Pošto je ispred tog dijela zgrade mračno, nijesam vidjela ko kuca. Kada sam otvorila, nemaskirani muškarac koji je u ruci imao pištolj uhvatio me za vrat, dok je onaj sa maskom uzeo novac iz kase. Zatim su pobjegli. Sve se odigralo brzo'', rekla je ona.

Razbojnici su iz radnje odnijeli oko 150 eura.

Prema policijskim saznanjima i na osnovu prikupljenih dokaza, Dendić je bio maskiran pletenom kapom - fantomka, sa prorezima za oči i usta i naoružan pištoljem, dok mu je Aleksić pomagao u izvršenju krivičnog djela.

Osumnjičeni Aleksić u policiji je rekao da su market opljačkali po prethodnom dogovoru. 

- Službenici Uprave policije MUP-a - Centra bezbjednosti Nikšić lišili su slobode A.A. (18) iz Nikšića, koji se potraživao zbog sumnje da je 26. januara 2016. godine oko 21,30 časova, zajedno sa D.D. (22) iz Nikšića, počinio razbojništvo.

Sumnja se da su ova dva lica počinila razbojništvo u marketu ,,Anika“ u Nikšiću na način što su uz prijetnju pištoljem od radnice marketa otuđili pazar u iznosu od 150 eura.

Osumnjičeni A.A. je, uz poseban izvještaj, priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo. Državni tužilac je za A.A. donio rješenje o zadržavanju do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Nikšiću kojem je priveden danas. Sudija za istragu mu je odredio pritvor u trajanju do 30 dana nakon čega je ovo lice sprovedeno u ZIKS.

D.D. je, podsjećamo, lišen slobode 15. marta 2016. godine. Nakon saslušanja kod tužioca nadležnom sudiji za istragu je priveden 17. marta. Sudija za istragu je takođe D.D. odredio pritvor u trajanju do 30 dana nakon čega je sproveden u ZIKS - saopšteno je iz UP.

Portal Analitika