Politika

„Ulcinjski model“ i za sjever Crne Gore?

Formiranje nove vlasti u Ulcinju, koja nije rezultat stranačkih prepucavanja već plod dogovora različitih političkih opcija u interesu građana, mogao bi uskoro biti primijenjen i u drugim opštinama, ali i na državnom nivou - smatraju u Demokratskoj partiji socijalista
„Ulcinjski model“ i za sjever Crne Gore?
Portal AnalitikaIzvor

Zamjenik predsjednika Demokratske partije socijalista Duško Marković ocjenjuje da formiranje nove vlasti u Ulcinju pokazuje kako saradnja DPS-a i stranaka manjinskih naroda i različitih političkih opcija može biti dobar model i za druge gradove, ali i obrazac za dogovor na državnom nivou.

- Saradnja u interesu građana, a ne gola stranačka ili liderska borba za funkcije - to može biti dobar model spajanja različitih opcija, ne samo za Ulcinj, već i za druge višenacionalne sredine kao što su Plav, Rožaje ili Gusinje jer se promoviše ideja političkog suživota i saradnje. Istovremeno, iskustvo saradnje u opštinama mogao bi biti signal i za postizanje dogovora u interesu građana na državnom nivou, kaže Marković za Pobjedu. (Opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika