Svijet

Rusija: Otvorena crna kutija, kvalitet zapisa dobar

Crna kutija aviona kompanije Flaj Dubai koji se, pod naletima snažnog vjetra, srušio na aerodromu kod Rostova na Donu, je otvorena, a kvalitet zapisa je dobar, rekao je šef Međudržavnog vazduhoplovnog komiteta Segej Zaiko.
Rusija: Otvorena crna kutija, kvalitet zapisa dobar
Portal AnalitikaIzvor

Zaiko je naveo da je crna kutija snimala sve dok se letilica nije srušila.

Saopšteno da će pista, koja je u subotu oštećena zbog rušenja aviona, biti sjutra otvorena, prenijele su agencije.

Kako je najavljeno, prvi avion koji će sletjeti na tu pistu biće "An-148" ruskog Ministarstva za vanredne situacije.

Crne kutije, koje su jutros dostavljene Moskvi, ispituju eksperti iz Rusije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Francuske i SAD, pošto je srušeni boing, koji je američke proizvodnje, imao motore proizvedene u Francuskoj.

Prema aerodromu u Rostovu na Donu, 950 kilometara južno od Moskve, dan nakon što je u nesreći život izgubilo 62 putnika i članova posade srušenog aviona, danas se uputilo na stotine ljudi kako bi položili svijeće, cvijeće i igračke u znak sjećanja na poginule.

"Operacija pretraživanja mjesta avionske nesreće kod Rostova na Donu je završena", saopštio je danas ruski minstar saobraćaja Maksim Sokolov, dodavši da će identifikacija tijela trajati najmanje još dvije nedjelje.

Ruske vlasti, kao tri osnovne verzije pada aviona kompanije "Flaj Dubai" kod Rostova na Donu, razmatraju - tehničku neispravnost, složene vremenske uslove i grešku pilota.

MINA

Portal Analitika