Politika

Pajović: Nikad uz protivnike EU i NATO-a

Pozitivna Crna Gora nikada neće podržati antievropske i antinato snage, kazao je lider partije Darko Pajović i poručio da se ta stranka zalaže samo za promjene na bolje.
Pajović: Nikad uz protivnike EU i NATO-a
Portal AnalitikaIzvor

Pajović je gostujući na Skala radiju, na pitanje da li bi podržao Vladu Mila Đukanovića, da je znao da će uslijediti orkestrirani napad na njega i njegove kolege, ali i porodicu, kazao da bi uradio isto i kada bi napadi tri puta bili jači.

Podsjetimo prethodno je Vlada prihvatila Plan Pozitivne za prevazilaženje političke krize, koji omogućava opoziciji ulazak u Vladu izbornog povjerenja kako bi mogla da kontroliše vitalne tačke.

„Nikakvu dilemu u Pozitivnu Crnu Goru nijesmo imali. Ja ću tu dilemu javno ponoviti pred građanima Kotora i Crne Gore. Da li smo pritiskom tastora NE trebali da dovedemo antievropske i antinato snage na vlast u Crnoj Gori koje su trebale da budu potpomognute kapitalom, interesima i idejama privatnih medija i tajkuna? Je li to budućnost Crne Gore? Je li to budućnost djece u Crnoj Gori? Svađa sa međunarodnom zajednicom. Dozvolite mi da primijetim da smo trebali da dovedemo na vlast one koji demokratiju doživljavaju tako što će vrijeđati na nacionalnoj osnovi ljude u Crnoj Gori i još uvijek voditi politiku 90-tih godina u našoj zemlji, uz očiglednu žal što ta politika danas nije većinska u Crnoj Gori“, kazao je Pajović.

On je podsjetio na proteste u DF-a u Podgorici i pitao da li su to evropski standardi i da li su to promjene za koje je trebalo da glasa Pozitivna Crna Gora.

"Jasno ću reći - ne, nikad, dok god sam na čelu stranke, a nemam namjeru da idem. Takve vrste promjena, ako od nas zavisi neće biti moguće, jer mi težimo promjenama na bolje, a to nijesu promjene na bolje nego su to promjene na gore", kategoričan je Pajović.

Portal Analitika