Svijet

STRAVIČNA NESREĆA: Poginulo 14 studenata na putu za Barselonu

U saobraćajnoj nesreći na jednom od glavnih autoputeva u Kataloniji rano jutros poginulo je 14 putnika iz autobusa sa 55 putnika, saopštile su regionalne vlasti.
STRAVIČNA NESREĆA: Poginulo 14 studenata na putu za Barselonu
Portal AnalitikaIzvor

Katalonske vlasti su saopštile da pripadnici spasilačke službe na mjestu nesreće pokušavaju da oslobode putnike iz autobusa. Nesreća se dogodila na auto-putu koji spaja Valensiju i Barselonu, na 150 kilometara od Barselone.

 
Foto: Reuters

Kako navodi BBC, u pitanju su studenti koji su u Španiju došli preko Erasmus programa. Studenti su smješteni u Barseloni u koju su se vraćali iz Valensije. U Valensiji su bili na festivalu. Kako prenose agencije, 14 putnika je poginulo, a 30 je povrijeđeno, dok je 43 prošlo bez povreda. Povrijeđeni su prebačeni u bolnice u gradovima Amposta, Vinaros i Reus.

Vozač autobusa je među povrijeđenima i vjeruje se da je izgubio kontrolu nad vozilom kada je "dodirnuo" bezbjednosnu ogradu pored puta, javljaju španski mediji.

 

Nesreća se dogodila na autoputu koji povezuje Španiju i Francusku duž mediteranske obale, u blizini opštine Freginals. (Blic)

Portal Analitika