Politika

URA: Poslanici DPS-a iz Pljevalja štete interesima Pljevljaka

Krajnje je vrijeme da građani Pljevalja uskrate povjerenje onim poslanicima koji umjesto zastupanja interesa vlastitih građana poslušno izvršavaju naređenja podgoričkih gospodara. Umjesto aktivnog učešća na skupštinskim zasjedanjima, upornom ćutnjom i dizanjem ruke po partijskoj direktivi prilikom donošenja važnih odluka ništa ne čine da zaštite interese svojih sugrađana, saopšteno je Portalu Analitika iz OO URA Pljevlja.
URA: Poslanici DPS-a iz Pljevalja štete interesima Pljevljaka
Portal AnalitikaIzvor

Nevladine organizacije Mans i Green Home uputile su skupštinskom Odboru za zdravstvo, rad i socijalno staranje zvaničan zahtjev da to skupštinsko tijelo zakaže kontrolno saslušanje ministra zdravlja Budimira Šegrta i drugih Vladinih zvaničnika zaduženih za zdravlje građana. Na kontrolnom saslušanju je trebalo da se raspravlja o uticaju planirane nove Termoelektrane na obolijevanja i prijevremene smrti građana Pljevalja, kao i ukupno sve goroj zdravstvenoj situaciju Pljevljaka. Ovaj zvanični zahtjev nije naišao na razumjevanje kod predstavnika DPS-a u skupštinskom Odboru.

"Kao i mnogo puta ranije Vlada Crne Gore i njeni predstavnici u skupštinskim Odborima blokirali su sve inicijative da se poboljšaju uslovi življenja građana Pljevalja kad je u pitanju rješavanje sve većeg ekonomskog propadanja grada i njenih gradjana, enormna nezaposlenost, loša socijalna, ekološka i zdravstvena situacija u gradu, sve prisutnije iseljavanje, neuobičajeno visoka smrtnost i negativan prirodni priraštaj. Na taj način su predstavnici republičke Vlasti kao i njihovi predstavnici u lokalnoj samoupravi i republičkom Parlamentu, po zna koji put iskazali, nebrigu i spriječili svaki pokušaj da se pomogne građanima Pljevalja. Istovremeno se izbjegava prezentacija zvaničnih podataka o zdrvstvenoj situaciji Pljevljaka. U konkretnom slučaju umjesto da nadležni zakažu sjednicu Odbora na kojoj bi saopštili domaćoj javnosti, a naročito gradjanima Pljevalja zvanične podatke o postojećem stepenu obolijevanja, broju i vrsti oboljenja, podatke o najtežim bolestima i stepenu smrtnosti u proteklom periodu, tri poslanika DPS-a bili su uzdržani, a četvrti je bio protiv zakazivanja kontrolnog saslušanja. Posebno je neshvatljivo da su dva predstavnika DPS-a po profesiji ljekari i da su na taj način jasno pokazali koliko ih je briga za zdravlje gradđana Pljevalja. Da stvar bude još gora, poslanica DPS-a iz Pljevalja Maida Bešlić, bila je uzdržana iako se od nje najprije očekivalo da podrži inicijativu koja se tiče zdravlja njenih sugrađana, ističe se u saopštenju.

Iz URA pozivaju Pljevljake da na sljedećim izborima uskrate povjerenje onim partijama i njihovim predstavnicima koji rade protiv njihovih egzistencijalnih potreba i interesa.

"Povjerenje ukažite onim političkim subjektima kojima su vaši interesi na prvom mjestu", zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika