Društvo

Podrška inicijativi za bratimljenje Cetinja i Vindzora

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović razgovarao je sa princom od Velsa tokom njegove posjete Cetinju.
Podrška inicijativi za bratimljenje Cetinja i Vindzora
Portal AnalitikaIzvor

Izrazivši zadovoljstvo što je naš grad u prilici da bude domaćin članovima britanske kraljevske porodice, gradonačelnik Bogdanović upoznao je princa Čarlsa sa idejom bratimljenja Prijestonice Cetinje i kraljevskog grada Vindzora. On je naglasio kako dva grada imaju sličan istorijski značaj za dvije države, ali i da su tokom prošlosti oba grada posjećivali članovi britanske, odnosno crnogorske kraljevske dinastije.

Princ Čarls je sa zadovoljstvom podržao inicijativu, preporučivši da Prijestonica Cetinje narednih dana uputi zvaničnu inicijativu Ambasadi Velike Britanije u Crnoj Gori.

Vindzor je grad izuzetne kulturne i istorijske baštine, smješten u okrugu Windsor and Maidenhead. Između ostalog, upravo u Vindzoru, kralj Džon pečatom je ovjerio Magna kartu. U Vindzoru se nalazi i kraljevski dvor, na kojem je 1898. godine u zvaničnoj posjeti boravio i knjaz Nikola.

Gradonačelnik Bogdanović, zajedno sa ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja Petrom Ivanovićem i ministrom turizma Branimirom Gvozdenovićem, u Vladinom domu bio je domaćin princu od Velsa i vojvotkinji od Kornovola, tokom njihove protekle posjete Crnoj Gori.

(cetinje.me)

Portal Analitika