Muzika

Grupa "Krug" se vraća u klubove

Podgorička grupa "Krug" nakon pauze od pet godina ponovo se vraća klupskim svirkama.
Grupa "Krug" se vraća u klubove
Portal AnalitikaIzvor

"Od osnivanja 2004. godine do danas objavljivali smo svoje singlove i radili za druge pjevače. Puno smo nastupali ali u jednom trenutku je došlo do zasićenja i pritiska privatnih obaveza koje su grupu dovele u fazu rada samo na autorskim kompozicijama. Pauza je bila tolika da mnogi iz mlađe generacije koji prati žive svirke malo znaju o nama. Mislim da smo pravilno iskoristili vrijeme zatišja i skupili snagu za nastavak", rekao je osnivač benda Dražen Miljanović.

U postavu za žive nastupe uključena su dva nova člana, vokal Ana Popović i bubnjar Edi Hrastovina. Bend "Krug" koji se ovih dana vraća živim nastupima je samo jedan dio šireg istoimenog muzičkog tima koji ima svoj studio, radi audio i video produkciju i u sklopu kojeg je autorski tim za pravljenje muzike tekstova i aranžmana.

"Nastupi su već počeli. Zainteresovani su mogli da nas čuju u akustičnoj varijanti u Podgorici a u klasičnoj bend varijanti sljedeći nastup će biti u restoranu Alan Ford u ponedjeljak 21. marta. Ta svirka je predstavljena kao "Karaoke sa bendom" (više informacija na istoimenoj FB stranici). Uskoro ćemo objaviti neke stare autorske pjesme koje su studijski dorađene a imamo i nove. U autorskom radu su prisutni stari saradnici, na prvom mjestu vokal Dragana Peruničić. Moj brat Dragan i ja angažovani smo u koncertnom sastavu grupe "Grimm" iz Bara čiji će album izlaći krajem aprila. Osim toga trenutno radimo pjesmu koja će biti predstavljena kod nas i u inostranstvu a ime izvođača zajedno sa spotom ćemo objaviti kad sve bude završeno. Mogu samo reći da je to jedna zanimljiva mlada ženska osoba. Dakle u toku je raznolik i naporan kreativni rad u koji je osim nas dvojice kao osnivača uključen čitav naš tim", kazao je on.

(CdM)

Portal Analitika