Rukomet

ADŽIĆ: Crna Gora treba da bude ponosna na ove đevojke!

Crna Gora treba da bude ponosna na rukometašice i na sve što su one uradile za svoju državu od obnove državnosti, kazao je selektor Dragan Adžić.
ADŽIĆ: Crna Gora treba da bude ponosna na ove đevojke!
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorske rukometašice pobijedile su večeras Dansku 26:22 i kolo prije kvalifikacionog turnira obezbijedile plasman na Olimpijske igre. Adžić je kazao da su crnogorske rukometašice u borbi za Olimpijske igre odigrale 49 utakmica i bile najbolje kada je to bilo najpotrebnije.

"Ponosan sam na njih, kao i mnogo puta do sada. Crna Gora treba da bude ponosna na ono što su one uradile za svoju državu od obnove državnosti. To je nevjerovatan podvig. Hvala i stručnom štabu, čelnicima Saveza i djevojkama", kazao je Adžić.

On je naglasio da su rukometašice ostvarile ono što su željele.

"Dobili smo puno mladih igračica i za budućnost crnogorskog rukometa ne treba brinuti i nakon Rio de Žaneira. Zahvalnost i Maji Savić koja je iznjedrila generaciju 96 i dala im takmičarski kvalitet da mogu da igraju ovakve utakmice", rekao je Adžić.

On je kazao da je bilo teško ostvariti rezultat u Danskoj, podsjećajući da u odlučujućem meču nije mogao da računa na četiri izuzetno bitne rukometašice.

MINA

Portal Analitika