Košarka

KRAH BUDUĆNOSTI: Nikolić odveo Megu u finale

Košarkaši Budućnost Volija izgubili su od Mega Leksa u Sremskoj Mitrovici 76:75 i ispali iz plej-ofa ABA lige. Tim Dejana Milojevića je tako dobio polufinalnu seriju 2:0 i za titulu će se boriti protiv boljeg iz duela Crvene Zvezde i Cedevite.
KRAH BUDUĆNOSTI: Nikolić odveo Megu u finale
Portal AnalitikaIzvor

Ekipa koju sa klupe predvodi Dejan Milojević dobila je i meč u Podgorici 85:81 i sa 2:0 u pobjedama prvi put u klupskoj istoriji izborila plasman u finale regionalnog takmičenja.

Crnogorski prvak imao je minut i po prije kraja četiri poena prednosti (75:71), ali je dozvolio rivalu da napravi preokret i poenima Danila Nikolića sa linije slobodnih bacanja dođe do pobjede. Budućnost je imala posljendji napad i devet sekundi za novi preokret, ali ga nije realizovala.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Timoti Luvavu sa 17, Rade Zagorac je ubacio 14, a Nikolić 12 poena. U podgoričkom timu, Tadija Dragićević je postigao 20, a Suad Šehović 15 koševa.

Mega Leks će u finalu igrati sa boljim iz duela Cedevite i Crvene zvezde, koja je pred svojim navijačima slavila 97:88. Novi duel na programu je u utorak u Zagrebu.

Tok meča:

1. četvrtina

Meč je počeo. Sead Šehović trojkom otvara meč. Preokret Mege - Janković, pa monstruozno zakucavanje Luvavua 4:3. Trgla se Budućnost i na krilima kapitena Šehovića koji je vezao pet poena došla do plus pet 12:7. Tajm-aut Milojević.

Dragićević polovičan sa linije bacanja, na drugoj strani Zagorac prodor od koša do koša. Dženskins vraća plus pet 18:13. Zagorac ponovo muči Budućnost, pet uzastopnih poena za izjednačenje 18:18.

Trojka Džozefa,a na drugoj strani Veljković pogađa sa zvukom sirene iz odbojke, plus dva za Podgoričane nakon prvih 10 minuta 24:22. 

2. četvrtina

Subotić nakon kontranapada za plus 4 26:22. Dženkins nakon prodora, pa trojka Dragićevića za seriju Budućnosti 7:0, 31:22, šest i po minuta do odmora.

Zakucava Nikolić i prekida post svog tima u drugoj dionici. Trojka Seada Šehovića, za plus 10, ali uzvraća domaćin sa dvije trojke iz ugla. Prvo Zagorac, pa Luvavu 34:30, tajm-aut Pavićević.

Zagorac je promašio zicer, što je kaznio Suad Šehović 36:30 za Budućnost, tri i po minuta do kraja prvog dijela. Janković je pogodio za dva, pa Ivanović za tri, Mega na minus jedan 36:35.

Pet vezanih poena Nikolića, Mega prelazi u vođstvo 42:40. Fauliran je Ivanović, tajm-aut zove Pavićević, dveije sekunde do odmora. Ivanović je ubacio dva penala i postavio konačnih 44:40 na poluvremenu.

3. četvrtina

Počelo je drugo poluvrijeme. Sead Šehović polovičan sa linije bacanja. Sead za Suada Šehovića, pa Tragićević nakon ofanzivnog skoka za preokret 45:44. Luvavu pogađa trojku, plus dva za Megu 47:45. Kuk je iskoristio jedno od dva bacanja 47:46. Razigrao se Luvavau - trojka, pa zakucavanje nakon asistencije Ivanovića 53:46. Tajm-aut Pavićevića.

Dragićević je siguran sa penala, Budućnost na minus pet 53:48. Ivanović iz teške pozicije pogađa za dva, potom je fauliran Kuk, pogađa jedno do dva bacanja 55:49. Do kraja treće dionice 4,43.

Igra se koš za koš, Mega vodi 58:52, dva minuta do kraja treće četvrtine. Ivanović je pogodio nakon kontranapada, na drugoj strani Dženkins je pogodio za minus pet 60:55. 

Marić je faulirao Ivanovića pri šutu za tri, nakon čega je došlo do međusobnog koškanja igrača dva tima, uz neprimprejreno skandiranje publike. Srećom, sve se brzo smirilo. Umjesto Ivanovića bacanja je šutirao Zagorac i pogodio dva od tri 62:55. Jedni i drugi su nakon toga promašili po napad, pa Mega sa plus sedam čeka posljednju dionicu.

4. četvrtina

Trojka Ivanovića sa skoro osam metara, Mega prvi put na meču ima dvocifrenu prednost 65:55. Prvi poeni Kuka iz igre i to trojka, 65:58. Prelijepo je prošao Sead i položio na drugi obruč, Budućnost je prepolovila zaostatak 65:60, tajm-aut Milojević. 

Kakva trojka Kuka na isteku napada, Budućnost samo na minus dva 65:63. Promašio je Jnaković dva bacanja, ali greška Dženkinka, pa Ivanović pogađa nakon kontranapada 67:63. Dragićević pogađa uz faul, pa koristi dodatno bacanje 67:66. Dragićević donosi preokret, uzvraća Simeunović 69:68. Dragićević koristi dva bacanja. I Zagorac koristi dva bacanja 71:70 za Megu.

Ponovo Dragićević siguran sa penala, 72:71 za Budućnost, tri minuta do kraja. Trojka Dženkinsa za plus 4 75:71! Tajm-aut Milojevića. Smanjio je Ivanović, Kuk je promašio trojku, a potom je fauliran Nikolić. Tajm-aut Pavićevića. Nikolić polovičan sa linije slobodnih bacanja, pola koša za Budućnost 75:74, još 58 sekundi.

 Suad Šehović i Dženikins us promašili za tri, a Marić je faulirao Nikolića, tajm-aut Pavićevića. Do kraja devet sekundi. Iskoristio je oba bacanja, Kuk je promašio za dva, Mega je u finalu!

rtcg.me

Portal Analitika