Rukomet

CRNA GORA na OI u RIJU! Rukometašice srušile Dansku!

Rukometašice Crne Gore igraće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru! Nakon srebra u Londonu, crvene će imati priliku da se u avgustu bore za novu medalju na Olimpijskim igrama!
CRNA GORA na OI u RIJU! Rukometašice srušile Dansku!
Portal AnalitikaIzvor

Izabranice Dragana Adžića su nakon trijumfa nad Urugvajem, u drugom kolu srušile domaćina kvalifikacionog turnira selekciju Danske 26:22 i kolo prije kraja izborile jedno od prva dva mjesta koje vode u Brazil. Sa našom selekcijom na Olimpijske igre putuje i Rumunija, tako da neđeljni meč ove dvije selekcije neće imati rezultatski značaj.

Naša selekcija prvi put je povela u 7. minutu 4:3, a imali smo i dva gola viška 7:5 i 8:6. U 25. minutu Katarina Bulatović je pogodila za 10:7, ista igračica minut kasnije pogodila je za +4. Na poluvremenu bilo je 13:10 za crvene.

Domaćin je u nastavku nakon pet minuta igre smanjio na 14:13. Kaća je brzo vratila na +3, a u 45. minutu Milena je sa sedmerca pogodila za 19:17. Danska je preko Skov stigla do izjednačenja, a u sljedećem napadu i do preokreta. U 52. minutu golovima Jauković i Raičević došli do 22:20. Jovanka je pogodila za +3, a na pet minuta do kraja Anđela Bulatović pogađa za 24:20. Do kraja izabranice Dragana Adžića su rutinski odigrale, smireno u odbrani i napadu za veliku pobjedu i plasman na Olimpijske igre u Riju!

U prvom meču dana Rumunija je savladala Urugvaj 36:19.

Strijelci:

CRNA GORA: Jauković 3, Raičević 7, Mehmedović 3, Katarina Bulatović 9, Ramusović 1, Radičević 2, Anđela Bulatović 1.

DANSKA: Voler 1, Beme 1, Tranborg 5, Jergensen 7, Hansen 4, Svalastog 2, Skov 1. 

Portal Analitika