Društvo

Naši vojnici stigli iz Avganistana

Treći kontigent crnogorskih vojnika vratio se iz misije "Resolute Support" iz Avganistana. Dočekani su na vojnom aerodromu u Golubovcima, a predstavnici Ministarstva odbrane odali su im priznanje i poručili da je misija bila uspješna.
Naši vojnici stigli iz Avganistana
Portal AnalitikaIzvor

Zamjenik načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, pukovnik Rajko Pešić, kazao je da je Vojska Crne Gore sposobna da odgovori izazovima u kompleksnom bezbjednosnom okruženju.

„Vaš stroj je pokazao da može uspješno da realizuje zadatke u skladu sa visokim i zahtjevnim standardima, po kojima operacije izvode vojske zemalja članica NATO“, kazao je Pešić.

Komandant kontingenta, poručnik Jovan Šćepanović, dodao je da su pripadnici kontingenta u Avganistanu obavljali složene zadatke i da su pokazali visok nivo profesionalizma.

„Stvorili smo snažan kolektiv koji je uvijek iznalazio rješenja i odgovore za sve izazove. Uspješno smo sarađivali sa našim kolegama iz drugih država i dostojno predstavljali svoju Vojsku i Državu“, istakao je Šćepanović. Posebno je zahvalio porodicama na pruženoj podršci tokom odsustva vojnika iz domovine.

Treći kontingent Vojske Crne Gore upućen je u Avganistan 30. avgusta prošle godine i bio je angažovan na zadacima obezbjeđenja savezničkih timova u zoni odgovornosti Regionalne komande „Sjever“.

rtcg.me

Portal Analitika