Crna hronika

Zbog bombaškog napada na Goran mobile: Mihailu Vukčeviću pritvor do 72 sata

Zbog sumnje da je nalogodavac bombaškog napada na servis mobilnih telefona Goran mobile, danas je uhapšen Mihailo Vukčević, saznaje CdM. Njemu je nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu određen pritvor do 72 sata.
Zbog bombaškog napada na Goran mobile: Mihailu Vukčeviću pritvor do 72 sata
Portal AnalitikaIzvor

Vukčević je brat pomoćnika ministra unutrašnjih poslova Miloša Vukčevića.

Nakon današnjeg saslušanja oglasila se i Uprava policije saopštenjem.

Vukčević se, kako navode, sumnjiči da je sa umišljajem podstrekao Stevana Čolovića da aktivira ručnu bombu u objektu za servis i prodaju mobilnih telefona "Goran mobile" koje je se desilo 1. januara u ranim jutarnjim časovima zbog čega je on i uhapšen.

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je Vukčević, u decembru 2015. godine, preko trećeg lica stupio u kontakt sa Čolovićem sa kojim je dogovorio da aktivira bombu odnosno kojeg je podstrekao da učini krivično djelo, a za što mu je kasnije po dogovoru dao 1.000 eura", piše u saopštenju.

Od dejstva ručne bombe je u objektu ovog servisa nastala znatna materijalna štetu. U događaju nije bilo povrijeđenih lica.

"Službenici CB Podgorica su od momenta saznanja za događaj preduzimali intenzivne mjere i radnje na njegovom rasvjetljavanju. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici a na licu mjesta je izvršen uviđaj. Tokom uviđajnih mjera i radnji, koje su preduzete uz učešće vještaka za požare, eksplozije i havarije, izuzeti su tragovi koji su upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja. Sveukupne policijske mjere i radnje, uz vještačenja u Forenzičkom centru, dovele su do identifikovanja Čolovića. Dalja kriminalistička obrada dovela je do identifikovanja Vukčevića", navodi se u saopštenju.

CdM

FOTO: Vedran Ilić

Portal Analitika