Politika

KRIVOKAPIĆ U TIRANI: Crna Gora mora više brinuti o svojim Albancima

Predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Ranko Krivokapić prisustvovao je Kongresu i proslavi 25 godina Partije socijalista Albanije, na poziv njenog predsjednika i premijera Edija Rame.
KRIVOKAPIĆ U TIRANI: Crna Gora  mora više brinuti o svojim Albancima
Portal AnalitikaIzvor

Rama se lično zahvalio predsjedniku Krivokapiću na veoma uspješnim odnosima koje gaje i razvijaju naše države, ali posebno istakao partijsku saradnju SDP-a i PS-a, navodi se u saopštenju SDP-a.

„Predsjednici Krivokapić i Rama su tokom razgovora istakli da samo partije ljevice mogu biti garant građanske države koja će ne samo voditi posebno računa o brojčano manjinskim narodima već ih i u punom smislu uključiti u političke procese demokratizacije i pravnog jačanja društva”, saopšteno je iz SDP-a.

"Albanska zajednica u Crnoj Gori je neizostavan dio njenog punog bića i to mora tako biti zauvijek, ali i Crna Gora mora više i brižljivije brinuti o njoj. Zajednički, saradnjom baziranom na prijateljstvu, možemo stvarati bolje uslove za dostojan život naših građana u objema državama", rekao je Krivokapić. 

On je na marginama Kongresa u Tirani imao susret i sa predsjednikom Partije Evropskih Socijalista, Sergejem Staniševim i predsjednikom socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu Đanijem Pitelom kao i sa brojnim kolegama iz Evrope i regiona. 

Sa Kongresa PS-a Albanije poslate su poruke da Evropa treba ljevicu na čelu sa hrabrim političarima koji su spremni da brane i kreiraju dugoročne politike održivog društva socijalne pravde.

Portal Analitika