Kultura

Predstavnici sedam zemalja na sastanku Borda direktora BJCEM na Cetinju

Sastanak Borda direktora međunarodne organizacije Bijenala mladih umjetnika Evrope i Mediterana - BJCEM, čija je Ministarstvo kulture Crne Gore članica od 2008. godine, održan je protekla dva dana u Ministarstvu kulture na Cetinju.
Predstavnici sedam zemalja na sastanku Borda direktora BJCEM na Cetinju
Portal AnalitikaIzvor

Kako se ističe u saopštenju Ministarstva kulture, skupu su prisustvovali predstavnici ministarstava kulture Grčke, Albanije i San Marina, opštine Solun i Tirana, kao relevantnih organizacija za promociju mladih umjetnika iz Italije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije.

- Osim redovnog progamskog dijela, održana je prezentacija fondova EU Kreativna Evropa i Evropa za građane, kao i prezentacija rada Fondacije "Ana Lind". Fokus je bio na međusektorskom pozivu za integraciju izbjeglica i prezentaciji iskustva BJCEM-a, kao mreže koja je 2014. godine podržana u okviru konkursa Kreativne Evrope - dodaju iz Ministarstva kulture.

Na kraju se podsjeća da je BJCEM trenutno jedna od vodećih organizacija za podršku mladih umjetnika i kulturnih djelatnika u Evropi i azijskom i afričkom Mediteranu, pa je razgovor sa predstavnicima Borda direktora bio odlična prilika za dogovor o budućoj saradnji sa crnogorskim institucijama i organizacijama. Na prošlogodišnjoj manifestaciji koja je održana u Milanu, crnogorska umjetnica Ivana Radovanović postala je laureat nagrade svjetske mreže umjetničkih rezidencija Res Artis za skulpturu "The Hollow Men".

1903bijenale
Portal Analitika