Crna hronika

Mario Milošević osumnjičen za otmicu švedskih državljana

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv bivšeg karatiste Maria Miloševića (35) iz Podgorice zbog sumnje da je sa još dvije osobe koje policija pokšava da identifikuje, oteo dvojicu švedskih državljana, koji su poslovno bili u glavnom gradu.
Mario Milošević osumnjičen za otmicu švedskih državljana
Portal AnalitikaIzvor

Kako Pobjeda saznaje, Milošević je sa još dvije nepoznate osobe 13. marta kidnapovao dvojicu švedskih državljana i držao ih u iznajmljenom stanu u Podgorici. Osumnjičeni su ih maltretirali i zahtijevali da im daju 230.000 eura.

Kada su švedski državljani krenuli da podignu novac, inspektori podgoričke policije su ih na osnovu operativnih saznanja pratili i ,,preuzeli“ ih nakon čega su od njih uzete izjave u Centru bezbjednosti Podgorica.

Ime Maria Miloševića je često bio na stupcima crne hronike. Milošević je 2002. godine ubio Andriju Mijovića i ranio Aleksandra Bokana. Ubistvo se dogodilo 29. juna u Budvi, na šetalištu. Milošević je zbog tog ubistva osuđen na šest godina robije.

Prije ubistva, Miloševića su pesnicama udarali Aleksandar Bokan i Mijović, nakon toga je on potegao oružje. Godinu ranije, u martu 2001. godine, Luka Bokan i Mijović napali su Miloševića, a koji je i tada pucao na Mijovića. Sud je oslobodio Miloševića za ovaj događaj jer je pucao u nužnoj odbrani, a Luka Bokan je zbog te tuče osuđen na godinu. Milošević se u novembru 2011. godine sumnjičio za pokušaj ubistva Ilije Popovića. 

(Opširnije čitajte u današnjoj Pobjedi)

Foto: balkan.pokernews.com

Portal Analitika