Abiznis

Kinezi otvaraju sezonu u aprilu

Krajem marta stiže prva grupa kineskih turista zahvaljujući viznim olakšicama koje je obezbijedilo Ministarstvo vanjskih poslova, rekao je predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović.
Kinezi otvaraju sezonu u aprilu
Portal AnalitikaIzvor

Kako su kazali Pobjedi iz ovog Ministarstva, Kinezi su ranije čekali vize 50 dana, a sada ih turističke grupe dobijaju za 48 sati.

Procedure

- Znatno su olakšane i ubrzane procedure kineskih turističkih agencija koje imaju ugovor sa našim agencijama - kazali su iz Ministarstva.

Radulović je rekao Pobjedi da je to značajan korak, koji će se odraziti na sezonu, jer se radi o turistima za koje se bore sve destinacije.

- Pozdravljam sve što je do sada uradilo Ministarstvo, ali fali još samo jedan korak – elektronska viza. Kinezi preko kućnog kompjutera dobijaju turističke vize za Ameriku, Francusku, Njemačku, Japan, Australiju i druge destinacije. Za SAD dobijaju vizu sa više ulazaka – kazao je Radulović i podsjetio da Kinezima, na primjer, ne treba viza za Rusiju.

U Moskvu putuju, bez vize, bez nepotrebnih komplikacija – kazao je Radulović i dodao da će biti više kineskih turista ove godine, ali ne onoliko koliko bi trebalo turističkoj privredi, tim prije što oni dolaze najviše van sezone – od 1. oktobra do 1. juna.

- Imamo mnogo ruskih turista zato što im ne trebaju vize za Crnu Goru, a trebaju im za sve zemlje EU – kazao je Radulović.

(Opširnije čitajte u Pobjedi)

Portal Analitika