Politika

Sekulić: DF traži alibi za izborni poraz

Primjedbe Demokratskog fronta u vezi sistema elektronske identifikacije birača još jedan su pokušaj tog opozicionog saveza da opravda svoj naredni izborni poraz - ocijenio je za Pobjedu poslanik DPS-a Predrag Sekulić.
Sekulić: DF traži alibi za izborni poraz
Portal AnalitikaIzvor

Sekulić, koji je bio član Radne grupe za izgradnju povjerenja u izborni proces, ističe da nema mjesta čuđenju kolega iz DF-a koji su prethodnih dana saopštavali da uređaji za elektronsku identifikaciju ne mogu da prepoznaju falsifikate ličnih dokumenata.

Poslanik Fronta i „idejni tvorac“ novog načina identifikacije birača, Milutin Đukanović, izjavio je čak i da nijesu „imali mogućnost da se upoznaju sa onim što je MUP kupio“. Prijedlog DF-a

Sekulić podsjeća da je na sjednicama Radne grupe upravo Milutin Đukanović prvi predložio elektronsku identifikaciju.

- Đukanović, kome je to struka i sa čime se stalno hvalio na sjednicama Radne grupe, je znao o čemu govori. Ne znam čime je iznenađen kada je to bila njegova ideja, koju je pisao zajedno sa drugim kolegama iz opozicije - napominje Sekulić.

Iz DPS-a su, kao je dodao, upozoravali da može biti problema prilikom primjene elektronske identifikacije, ali da su htjeli da izađu u susret opoziciji kako bi izborni proces bio nesporan za sve.

On napominje da je član Zakona o izboru odbornika i poslanika vezan za elektronsku identifikaciju pisala opozicija.

- Znači, elektronska identifikacija, kakvu danas imamo, je ideja kolega iz opozicije objašnjava Sekulić.

Prema njegovim riječima, po lanici Fronta pratili su čitav proces, od pisanja i izglasavanja zakona do nabavke opreme.

- Kompletno - od ideje do realizacije - sve je bilo u rukama DF-a. Zaista mi nije jasno čemu danas postavljati pitanje da li je taj sistem dobar ili nije - dodao je on.

(Opširnije čitajte u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika