Zanimljivosti

Policija objavila fotografije puške kojom je Kurt Kobejn počinio samoubistvo

Policija u Sijetlu objavila je fotografije sačmarice iz koje je frontman Nirvane Kurt Kobejn počinio samoubistvo prije više od dvije decenije.
Policija objavila fotografije puške kojom je Kurt Kobejn  počinio samoubistvo
Portal AnalitikaIzvor

Detektiv policije Sijetla Majk Cjesinski  prikazao je Kobejnovu pušku iz različitih uglova na pet fotografija postavljenih na internetskoj stranici policije.
Fotografije su uzete u junu 2015. godine i uvrštene su u kompjuterski system Sijetla 3. marta i otada su ubačene u istražni dosje, saopštila je policija, prenosi AP.

2011

 

Ostalo je nejasno zašto su slike uzete prošle godine i zašto su sada objavljene u javnosti.
Na poruku poslanu policiji u Sijetlu nije bilo odmah odgovora.
Kobejnovo tijelo pronađeno je u Sijetlu 8. aprila 1994. Istraga je ustanovila da je Kobejn danima prije samoubistva boravio u stakleniku svoje velike kuće i da je uzimao ogromne doze heroina. On se ubio sačmaricom s 20 patrona. Njegova smrt okarakterisana je kao samoubistvo.

kurt-cobain-shotgun-2


Na dvadesetu godišnjicu njegove smrti u 2014. detektiv Cjesinski  je razmotrio detalje slučaja i nije našao nikakvu novu informaciju koja bi promijenila policijski zaključak da je Kobejn oduzeo sebi život. On je pronašao role nerazvijenog filma na mjestu samoubistva.
Nakon što je objavila dvije slike u 2014., policija je objavila 34 dodatne fotografije uzete s mjesta samoubistva poslije brojnih javnih zahtjeva da objavi slike.

Kobejn, koji je imao 27 godina kada se ubio, pomogao je u popularizaciji muzičkog žanra "grunge rock" zajedno s bendovima kao što su Pearl Jam, Soundgarden, Alice in Chains i Mudhoney.

Klix.ba

Portal Analitika