Rukomet

Rukometašice ubjedljivom pobjedom počele kvalifikacije za Rio!

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore ostvaria je pobjedu na startu kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.Crnogorske rukometašice pobijedile su danas u Arhusu, u prvom kolu, selekciju Urugvaja 34:19 (15:10).
Rukometašice ubjedljivom pobjedom počele kvalifikacije za Rio!
Portal AnalitikaIzvor

Izabranice selektora Dragana Adžića opravdale su ulogu favorita, sredinom prvog poluvremena došle su do ubjedljivijeg vođstva, koje su do kraja uspjeli da uvećaju.

Urugvaj je poveo na startu, a minimalnu prednost imao je još dva puta (4:3 i 6:5).Crnogorska selekcija u 18. minutu, poslije serije 3:0, prvi put je stekla prednost od dva gola (8:6), razlika je u 25. iznosila četiri (13:9), a na poluvemenu pet pogodaka (15:10).Prednost je u 39. uvećana na sedam (21:14), a u 53. minutu na 12 golova (25:15).Crnogorska selekcija, koja je veći dio drugog poluvremena igrala sa drugom postavom, imala je u finišu prednost i od 15 golova.

Najefikasnija u pobjedničkom timu bila je Majda Mehmedović sa sedam, dok su po četiri gola postigle Jovanka Radičević i Itana Grbić.U drugom meču turnira u Arhusu večeras će igrati Danska i Rumunija. 

Crnogorske rukometašice u drugom kolu, igraće sjutra u 20 sati, sa Danskom, dok je za nedjelju zakazan duel sa Rumunijom. Najbolje dvije selekcije sa turnira u Arhusu izboriće plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Mina

Portal Analitika