Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Princ Čarls kod premijera Đukanovića: Priznanje za doprinos Crne Gore učvršćivanju mira i stabilnosti

Princ Čarls kod premijera Đukanovića: Priznanje za doprinos Crne Gore učvršćivanju mira i stabilnosti

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Princa od Velsa, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.
Princ Čarls kod premijera Đukanovića: Priznanje za doprinos Crne Gore učvršćivanju mira i stabilnosti
Portal AnalitikaIzvor

Premijer Đukanović je u ime Vlade, i u svoje ime, zahvalio Princu od Velsa na posjeti našoj zemlji u godini kada obilježavamo prvu deceniju obnove crnogorske nezavisnosti, a takođe i uspostavljanja diplomatskih odnosa između naših zemalja.

On je ocijenio da će posjeta Princa od Velsa i Vojvotkinje od Kornvola Crnoj Gori i zemljama regiona doprinijeti daljem unapređenju odnosa sa Velikom Britanijom. Premijer je ukazao na dinamičan ekonomski i demokratski razvoj Crne Gore i njen napredak ka NATO-u i EU, ističući zadovoljstvo što je naša zemlja prepoznata kao pouzdan partner u učvršćivanju i promociji evropskih i evroatlantskih vrijednosti u regionu. Istovremeno je zahvalio na sveukupnoj bilateralnoj podršci Velike Britanije i odličnoj saradnji u različitim oblastima, prije svega kada je riječ o vladavini prava i reformama vojske i odbrane, i konstatovao da je Vlada snažno posvećena razvoju ekonomskih odnosa i stvaranju što povoljnijih uslova za privlačenje britanskih turista i investitora.

Princ od Velsa je izrazio zadovoljstvo što nakon mnogo godina ponovo boravi u Crnoj Gori. On je odao priznanje za dosadašnji njen razvoj kao i za doprinos Crne Gore učvršćivanju mira i stabilnosti.

Portal Analitika