Svijet

Obračun u Briselu: Najtraženiji terorista svijeta ranjen i uhapšen

Belgijski mediji javljaju da je Salah Abdeslam, vođa terorističkih napada na Pariz, ranjen a zatim i uhapšen u dramatičnoj policijskoj akciji u Molenbeku, predgrađu Brisela poznatom kao utočištu islamista.
Obračun u Briselu: Najtraženiji terorista svijeta ranjen i uhapšen
Portal AnalitikaIzvor

Belgijski list "DH" piše da je Abdeslam uhvaćen. Lokani mediji prenose da je druga osoba koja je ranjena tokom akcije podlegla povredama. Belgijski premijer Šarl Mišel napustio je samit EU s Turskom, prenio je reporter Bi-Bi-Sija.

I belgijski list "La Libre" prenosi da je Abdeslam uhvaćen živ, ali da je ranjen. List je naveo da su ovu informaciju dobili od izvora bliskih istrazi. Francuski predsjednik Oland izdao je saoopštenje u kojem se navodi da je akcija u Molenbeku povezana sa terorističkim napadima u Parizu.

Ranije danas, dvojica osumnjičenih muškaraca privedena su poslije pucnjave tokom pretresa stana u Briselu u okviru istrage o napadima u Parizu u novembru prošle godine, javila je danas privatna belgijska stanica VTM.

Stanica nije citirala izvor informacije, a sudski zvaničnici nisu dostupni za komentar.

Belgijski mediji su javili ranije da policija traga za dvojicom osumnjičenih koji su pobjegli kada su policajci ubili neidentifikovanu naoružanu osobu poslije ranjavanja četiri pripadnika snaga reda.

Očekivalo se da će to biti rutinski pretres praznog stana nu južnom predgrađu Brisela, ali je na policajce pucao muškarac naoružan "kalašnjikovim", koji je potom ubijen.

Portal Analitika