Košarka

PAVIĆEVIĆ: Moramo da reagujemo, da iščupamo pobjedu i vratimo seriju u Podgoricu

Košarkaši Budućnost Volija igraće sjutra u Sremskoj Mitrovici protiv Mega Leksa revanš utakmicu polufinala plej-ofa ABA lige. Ekipa Mega Leksa prvi duel u Podgorici dobila je 85:81.
PAVIĆEVIĆ: Moramo da reagujemo, da iščupamo pobjedu i vratimo seriju u Podgoricu
Portal AnalitikaIzvor

- Sigurno da smo poslije poraza kod kuće u teškoj situaciji. Idemo rivalu koji je na svom terenu opasan za najjače ABA ligaše, i mnogo bi nam bolje bilo da smo prolaz u finale tražili u Morači, pred našim navijačima. Možemo da konstatujemo da je ovo u neku ruku i dobar ispit za nas koji smo imali izvanrednu sezonu. Moramo da reagujemo, svi zajedno sa snažnom, jakom, ozbiljnom utakmicom, da iščupamo pobjedu i vratimo seriju u
Podgoricu. Inače, generalno, mislim da imamo dobro postavljenu igru i da smo u prvoj utakmici imali lošu egzekuciju te pripreme. Nadamo se sličnoj
završnici iz prvog meča, u kojoj bi smo mi na kraju pobijedili, jer ove Megine dječake još niko nije drugačije pobijedio, pa ni mi kada smo igrali
u Sremskoj Mitrovici - kazao je trener Budućnosti Luka Pavićević.

Crnogorski prvak ligaški dio takmičenja završio je kao prvoplasirani, sa 23 trijumfa. Mega je bila četvrtoplasirana, sa šest pobjeda manje od rivala u polufinalu. Podgoričkom timu pripala su i oba međusobna duela u regionalnom takmičenju ove sezone. Budućnost Voli je pred svojim navijačima slavila 71:56, dok je u Sremskoj Mitrovici bilo 83:81. 

- Svima je jasno da smo u teškoj poziciji poslije poraza u Morači. Međutim, iskreno vjerujem kao i saigrači, da možemo da vratimo polufinalnu seriju u Podgoricu. Znamo da je Mega Leks vrlo kvalitetan tim što su i dokazali čitave sezone. Nema tajni, dobro se poznajemo i duboko vjerujem da ćemo da napravimo dobru reakciju i da ćemo na kraju slaviti u Sremskoj Mitrovici - istako je Bojan Subotić.

Subotnji duel u Sremskoj Mitrovici počeće u 21 sat. U polufinalu igra se na dva dobijena meča. Eventualna majstorica, ukoliko rezultat nakon dva odigrana meča bude neriješen, planirana je za 27. mart u Podgorici. 

U drugom polufinalu, u utorak u Zagrebu, sastaće se Cedevita i Crvena zvezda, koja je pred svojim navijačima slavila 97:88.

Portal Analitika