Politika

DPS traži brisanje dva sporna pitanja

Demokratska partija socijalista (DPS), u novoj verziji predloga sporazuma koji su dostavili Demosu, Socijaldemokratskoj partiji (SDP) i Građanskom pokretu URA, nije tretirala pitanja odlaganja izbora u Tivtu i nadležnosti Specijalnog tužilaštva u izbornom procesu.
DPS traži brisanje dva sporna pitanja
Portal AnalitikaIzvor

U zajedničkom saopštenju Demosa, SDP-a i URA navodi se da je DPS, na sporazum od 19. februara koji je bio razmatran na parlamentarnom dijalogu, poštujući zahtijevani rok, dostavio modifikovane predloge pet od sedam spornih pitanja iz sporazuma.

“Dva sporna pitanja - odlaganje izbora u Tivtu i nadležnosti Specijalnog tužilaštva u izbornom procesu, DPS nije tretirao, odnosno, predložio je brisanje”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su Demos, SDP i URA napravili osvrt na predložene modifikacije, vjerujući da su u njima neophodna dalja preciziranja kako bi se ostalo na liniji njihovih zahtjeva za organizaciju fer i demokratskih izbora, posebno u dijelu Javnog servisa.

“URA, Demos i SDP zahtijevaju da i dva izostavljena pitanja budu sastavni dio eventualnog i konačnog odgovora”, poručili su iz tih partija.

Iz SDP-a, Demosa i URE su ocijenili, imajući u vidu značaj društvenog konsenzusa za organizaciju fer i demokratskih izbora i vraćanje povjerenja u izborni proces, da je protok vremena od prekida dijaloga, u minulih mjesec dana, dodatno zaoštrio političku situaciju.

Izvor: Mina

Portal Analitika