Kultura

Tomi Janežič dobtnik nagrade "Bojan Stupica" za "Operu za tri groša"

Slovenački reditelj Tomi Janežić laureat je prestižne nagrade "Bojan Stupica" za 2015. godinu, za pozorišnu rad na muzičkom komadu "Opera za tri groša", rađene u koprodukciji Kraljevskog pozorišta "Zetski dom" i novosadskog Srpskog narodnog pozorišta.
Tomi Janežič dobtnik nagrade "Bojan Stupica" za "Operu za tri groša"
Portal AnalitikaIzvor

On je postao 31. dobitnik priznanja koje dodjeljuje Udruženja dramskih umjetnika Srbije, a nagrađen je za najbolju režiju u konkurenciji od 20 premijerno izvedenih predstava u srpskim profesionalnim pozorištima u periodu od 1. aprila 2013. do 31. marta 2015. godine. Odluku je većinom glasova donio žiri kojim je predsjedavao prethodni laureat reditelj Boris Liješević, a činili su ga još dramaturg i pozorišni kritičar prof. Boško Milin i dramaturg i dramski pisac Željko Hubač.

Nagrada "Bojan Stupica" sastoji se od plakete sa likom Bojana Stupice, rad akademskog vajara Stevana Bodnarova, unikatne diplome na pergamentu čiji je autor akademski slikar i scenograf Geroslav Zarić i novčanog iznosa. Dodjelu nagrade finansijski podržavaju Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

Foto: delo.si

Portal Analitika