Politika

Mladi Nove obilježili godišnjicu pogroma nad Srbima na Kosovu

Klub mladih Nove srpske demokratije i nestranačka udruženja danas su u Podgorici obilježili 12 godina od pogroma nad Srbima u južnoj srpskoj pokrajini.
Mladi Nove obilježili godišnjicu pogroma nad Srbima na Kosovu
Portal AnalitikaIzvor

Kako navode u saopštenju, tog 17. marta 2004. godine organizovane grupe albanskih ekstremista izvršile su brojne zločine nad srpskim narodom.

"Na meti vandala, koji su većinom bili pripadnici terorističke OVK, našli su se i hramovi i svetinje Srpske pravoslavne crkve, kao i imovina naših sunarodnika sa KiM.  Teror nad Srbima sa Kosova i Metohije koji se desio 17. marta 2004. godine traje i danas, sa jasnom namjerom da se srpski narod u potpunosti protjera sa svojih vjekovnih ognjišta, i da se uništi njegovo duhovno nasleđe. Taj plan se odvija uz potpunu koordinaciju sa pojedinim međunarodnim centrima moći, u prvom redu sa onima koji su učestvovali u agresiji NATO saveza na SRJ 1999. godine", navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, tragično zvuči podatak da su oni koji su tada organizovali progon i divljački rušili crkve koje se nalaze po zaštitom UNESCO-a, prošle godine pokušali da se domognu članstva u ovoj organizaciji.

"U tom naumu imali su podršku marionetskog režima u Podgorici, koji je proteklih godina više puta, na kukavički način, zadao udarce Srbiji i čitavom srpskom narodu. Podsjećamo na najsramniji potez Đukanovićeve vlasti - priznanje lažne države Kosovo, čime je ta otuđena grupa ljudi pokazala da joj je bliži zločinac Hašim Tači od naših predaka koji su se dičili Obilića medaljama i borili da Kosovo i Metohija ostanu srpski", zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika