Politika

Čanović: Neke stranke traže u Novom vanredne izbore, a u Tivtu bojkot izbora, to je neozbiljno

Tivat i Herceg Novi su susjedne opštine. Zato u Crnogorskoj demokratskoj uniji ne nalaze logiku da pojedine stranke traže u jednoj opštini vanredne izbore, a u drugoj bojkot izbora. To je neozbiljno – smatra Ivan Čanović, član Predsjedništva Cdu-a.
Čanović: Neke stranke traže u Novom vanredne izbore, a u Tivtu bojkot izbora, to je neozbiljno
Portal AnalitikaIzvor

–     Izbori u Tivtu su zakazani. U međuvremenu je odbijena inicijativa da se ti izbori odlože. To je bila ispravna odluka. Ne može biti nelegalnog odlaganja izbora.

Cdu smatra da su Herceg Novom potrebni vanredni izbori. U tom gradu se ne zna ni ko je i od kada i dokle je predsjednik, odnosno predsjednica Opštine. Takva situacija je neodrživa – smatra Čanović.

–     Lideri i partije koji nijesu spremni za izbore traže njihov bojkot i odlaganje. Njihova motivacija je vezana za lične i stranačke interese. To se vidi iz direktne kontradikcije i nelogičnosti: zahtjev za vanrednim izborima u Herceg Novom i istovremeni poziv na bojkot u susjednom Tivtu! To nije dosljedna politika.

Cdu je spremna za zakazane izbore u Tivtu.  Cdu traži raspisivanje vanrednih izbora u Herceg Novom. To je jedina ozbiljna opoziciona logika i politika. Ostalo je politikanstvo, sa i bez kravata i agresivnih zahtjeva. Vakat je za Tivat! A i za Herceg Novi, ako ćemo pravo – poručuje Ivan Čanović iz CDU-a. (Radio Jadran)

Portal Analitika