Podgorica

Glavni grad nadoknađuje Daki Davidoviću štetu od milion eura?

Za mjesec će biti poznato da li će Glavni grad morati da isplati nikšićkoj kompaniji "Neksan", u vlasništvu Miodraga Dake Davidovića, milion eura naknade materijalne štete zbog jednogodišnjeg kašnjenja na komunalnom opremanju zemljišta.
Glavni grad nadoknađuje Daki Davidoviću štetu od milion eura?
Portal AnalitikaIzvor

"Neksan" je izgradio zgradu na obali Ribnice kod Tabačkog mosta krajem 2014. godine, a i januaru prošle godine opština je trebalo da je priključi na komunalnu infrastrukturu. Zastupnice Neksana Ivanka Mrkić Nikolić i Sofija Simović kažu da je "Neksan" platio 432.000 eura za opremanje građevinskog zemljišta i još 39.000 za izgradnju garaža.

Vještak finansijske struke Milenko Popović i vještak građevinske struke Vukašin Đuričković su u svom nalazu iznijeli mišljenje da je "Neksan" pretrpio štetu od milion eura, zbog toga što zgrada nije priključena na komunalnu infrastrukturu u ugovorenom roku. Đuričković je naglasio da je riječ o luksuznoj zgradi u prvoj A urbanističkoj zoni, koja je izgrađena od posebnog građevinskog materijala, koji, prema njegovim saznanjima, ranije nije korišćen u Crnoj Gori. Vještaci su odbacili prigovore zastupnice Glavnog grada Nataše Krivokuće, koja nije bila zadovoljna iznosom utvrđene štete koju su dali u nalazu.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

Portal Analitika