Društvo

Gvozdenović na sajmu u Kanu

Ministar Branimir Gvozdenović je na jučarašnjoj radnoj večeri sa predstavnicima inostranih štampanih medija, u okviru MIPIM 2016 sajma nekretnina u Kanu, predstavio turističke i investicione potencijale Crne Gore, kao i ciljane mjere koje Vlada Crne Gore preduzima u stvaranju povoljnih uslova za privlačenje investitora, sa posebnim akcentom na razvoj turističkih zona na sjeveru naše zemlje.
Gvozdenović na sajmu u Kanu
Portal AnalitikaIzvor

„Politička stabilnost i bezbjednost koju smo očuvali i osnažili u posljednih deset godina, nakon proglašenja nezavisnosti i našem opredjeljenjem za EU i NATO integracije, unapređenje biznis ambijenta koji je rezultirao dolaskom poznatih svjetskih turističkih brendova u Crnu Goru, povećanje broja avio letova i produženje sezone, tradicionalno gostoprimstvo i osmišljen kulturni i zabavni program, su prednosti koje našu zemlju čine privlačnom, kako za turiste, tako i za nove investitore“, istakao je Gvozdenović i dodao „da su naša očekivanja da će se ostvariti  trendovi porasta prihoda od tuizma za period do deset godina na oko 2 milijarde eura, te da će se promet iz EU zemalja značajno povećati, što je naš najvažniji cilj“.

Zajednička ocjena investitora iz Crne Gorekoji nastupaju na MIPIM-u, je da u komunikaciji sa svojim partnerima preporučuju Crnu Goru kao izuzetnu destinaciju za ulaganja.

U okviru progama ovogodišnjeg MIPIM-a, Ministar je učestvovao i u radu Mayors’ Think Tank-a, događaja koji je namijenjen visokim zvaničnicima i gradonačelnicima kako bi razmjenili ideje i iskustva, ali i diskutovali o potrebama gradova i regija za investicijama, od značaja za transformaciju u sektorima stanovanja, turizma, saobraćaja i digitalne infrastrukture. Ovogodišnja tema Mayors’ Think Tank-a je bila  „Stanovanje u svijetu”.

Tokom boravka crnogorske delegacije u Kanu, organizovana je prezentacija sa potencijalnim investitorima u Monte Karlu, koju je upriličio počasni konzul Crne Gore u Monaku.

U okviru MIPIM 2016 na crnogorskom štandu su izloženi projekti i potencijali za ulaganja u Crnu Goru, a poseban akcenat stavljen je na projekte na Sjeveru, odnosno lokacije „Kolašin 1600“ i „Cmiljača“ u Bijelom Polju, kao i Durmitor.

Pored ministra Gvozdenovića i predstavnika investitora iz Crne Gore, na prezentacijama sa novinarima i investitorima prisustvovali su i ambasadorka Crne Gore u Republici Francuskoj, Dragica Ponorac i počasni konzul Crne Gore u Monaku, Entoni Torijani.

MIPIM je najveći međunarodni sajam nekretnina koji se ove godine po dvadeset sedmi put organizuje u Kanu, Francuska, od 15. do 18. marta. U svijetu biznisa poznat je po prisustvu velikog broja zemalja koje prezentuju svoje razvojne projekte i kao takav okuplja najuticajnije donosioce odluka na tržištu nekretnina. Sajam je odlična prilika da se profesionalcima iz biznis sektora predstave ključni kapitalni i drugi investicini projekti. 

 

Portal Analitika