Svijet

Brisel: Napadač sa puškom "neutralisan"

Jedan od dvojice osumnjičenih za napad na policajce u Briselu "neutralisan" je nakon što ga je spazio policijski helikopter u obližnjoj bašti.
Brisel: Napadač sa puškom "neutralisan"
Portal AnalitikaIzvor

To je prenio Rojters, pozivajući se na belgijski dnevni list DH. Agencija javlja da je napadač bio naoružan automatskom puškom.

Belgijska i francuska policija pokrenule su veliku potjeru za dvojicom osumnjičenih u Briselu, nakon što je jedan od njih iz vatrenog oružja ranio tri policajca tokom racije povezane sa istragom o terorističkim napadima u Parizu u novembru prošle godine.

Teško naoružani policajci su nakon puškaranja opkolili kuću u kojoj se dogodio obračun u južnom dijelu Brisela, a foto-reporter AFP je kazao da su se oko dva sata nakon prve pucnjave, ponovo čuli pucnji.

AFP navodi da jedan od glavnih osumnjičenih za napade islamista u Parizu prošlog novembra Salah Abdeslam nije bio meta današnje policijske akcije u Briselu, kako je saopštila francuska policija, koja je pomagala belgijskoj u toj akciji.

"Meta operacije nije bio Salah Abdeslam. Ona je bila uperena protiv ljudi povezanih sa jednim ili nekoliko od 11 Belgijanaca koji su optuženi", kazao je ovoj agenciji izvor iz francuske policije.

Belgijske vlasti i dalje tragaju za Abdelaslamom, glavnim osumnjičenim za napade u francuskoj prijestonici 13. novembra, u kojima je ubijeno 130 ljudi, kao i za njegovim saradnikom Mohamedom Abrinijem iz briselskog kvarta Molenbek. Od novembra je uhapšeno i optuženo 11 ljudi, dok je osam još u pritvoru.

Izvor: b92.net

Foto: Dirk Waem/AFP/Getty Images

Portal Analitika