Društvo

Skup studenata medicine i mladih ljekara sljedeće godine u Crnoj Gori

Montenegrin Medical Sudents International Commitee (MoMSIC) i Preventivno-edukativni centar Crne Gore biće domaćini sljedeće martovske Generalne skupštine studenata medicine i mladih ljekara iz svih zemalja svijeta.
Skup studenata medicine i mladih ljekara sljedeće godine u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Sa 62 glasa za, dva protiv i tri uzdržana, najveća studentska organizacija studenata medicine International Federation Medical Students Association (IFMSA) za domaćina najvećeg studentsko-naučnog događaja na svijetu imaće upravo Budvu i Crnu Goru.

Mladi ljekari svijeta i studenti medicine se dva puta sastaju na svojim Generalnim skupštinama i to prvi put u martu, a drugi put u avgustu. Ovogodišnji martovski skup održan je na Malti, a tada je učestvovalo preko 1.400 studenata medicine i mladih ljekara iz preko 120 zemalja svijeta.

MoMSIC je volonterska nevladina organizacija, pri Medicinskom fakultetu u Podgorici, koja se bavi javnim i reproduktivnim zdravljem i međunarodnim razmjenama studenata, a i punopravni se član IFMSA.

Postoje već pet godina i do sada su omogućili preko 300 razmjena za studente Medicinskog fakulteta, ugostili su preko 350 studenata iz cijelog svijeta, organizovali brojne aktivnosti koje se tiču javnog zdravlja i borbe protiv AIDS-a, kao i brojne humanitarne akcije.

Preventivno-edukativni centar je udruženje doktora i studenata biomedicinskih nauka osnovano 2010. godine u Podgorici.

Portal Analitika