Abiznis

Crnoj Gori evropska nagrada za javno-privatno partnerstvo u obrazovanju odraslih

Evropska trening fondacija (ETF) u Briselu je dodijelila Crnoj Gori nagradu i odabrala je za primjer drugima u oblasti obrazovanja odraslih i razvoj javnog i razvoju privatnog partnerstva na tom polju.
Crnoj Gori evropska nagrada za javno-privatno partnerstvo u obrazovanju odraslih
Portal AnalitikaIzvor

U šestominutnom filmu, koji je uradio ETF, prikazana je saradnja Zavoda za zapošljavanje, HEC-a Miločer, Crnogorskog turističkog udruženja i Opštine Budva u podizanju kompentencija ljudskih resursa  i razvoju i unapređenju lokalnih zajednica.

Evropska unija odala je priznanje crnogorskim institucijama za uspostavljanje partnerstva u oblasti sticanja praktičnih znanja i vještina, stručnog obrazovanja i osposobljavanja odraslih te podrške provajderima obrazovanja.

U konkurenciji 55 projekata iz 19 zemalja, nagrade su dodijeljene timovima iz Crne Gore, Kazahstana i Gruzije.

1503zzcg2

Na međunarodnoj konferenciji u Briselu, 9. i 10.  marta 2016 godine, učestvovala je delegacija iz Crne Gore koju su činili direktorica Zavoda za zapošljavanje Vukica Jelić, pomoćnik direktorice David Perčobić, sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu Opštine Budva Tanja Kažanegra, direktorica HEC Miločer Anita Mitrović Milić i predsjednik Sektora hotela u CTU Zlatibor Milić. Svečanoj dodjeli nagrade prisustvovao je ambasador Crne Gore i šef Misije Crne Gore u Briselu Ivan Leković i generalna sekretarka Misije Crne Gore u Brislelu Ivana Šućur.

Aplikant HEC Miločer, renomirani i jedan od prvih provajdera obrazovanja odraslih u Crnoj Gori, u Evropskom komitetu predstavio je svoje bogato iskustvo u osposobljavanju kadra za potrebe ugostiteljsko-turističke privrede, saradnju sa nacionalnom službom zapošljavanja,lokalnom zajednicom i udruženjem privrednika.

Zavod za zapošljavanje prezentovao je crnogorsko iskustvo  u stvaranju sistema obrazovanja odraslih, a takođe i ulogu nacionalne službe zapošljavanja u razvoju partnerstava, iskustvo u  povezivanju lokalnih zajednica, poslodavaca, organizatora obrazovanja i tražioca posla.

Ova nagrada za Crnu Goru je od velikog i dugoročnog značaja, jer predstavlja svojevrsno priznanje kojim renomirana evropska institucija prepoznaje napore i postignuća u oblasti korišćenja i unapređenja ljudskih resursa, kao i partnerstva na lokalnom i nacionalnom nivou.

Portal Analitika