Društvo

TIKA će podržati realizaciju infrastrukturnih projekata u Podgorici

Koordinator Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) Mustafa Jaziđi je na sastanku sa gradonačelnikom Podgorice Slavoljubom Stijepovićem iskazao zainteresovanost za projekat biciklističkih staza i obećao pomoć organizacije koju predstavlja za izgradnju jednog koridora koji bi predstavljao simbol bliskosti i prijateljstva dvije države i dva naroda.
TIKA će podržati realizaciju infrastrukturnih projekata u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

Stijepović se, ukazujući na značaj realizovanih projekata i aktivnosti TIKA-e širom Crne Gore, naročito u sjevernom dijelu zemlje, zahvalio njenim predstavnicima na posvećenom radu i jačanju bilateralne saradnje između Turske i Crne Gore.

"On je, konstatujući da je TIKA u proteklom periodu, u saradnji sa Vladom i resornim ministarstvima realizovala vrijedne donacije u oblasti obrazovanja i zdravstva i poljoprivrede u Podgorici, izrazio uvjerenje da će se saradnja proširiti i na ostale oblasti koje će doprinijeti ukupnom razvoju glavnog grada", saopšteno je iz gradonačelnikovog kabineta.

Stijepović je predstavniike TIKA-e upoznao sa bilateralnom saradnjom koju imaju Podgorica, Ankara i Istanbul, kao i planovima za njeno produbljivanje i intenziviranje u narednom periodu.

On je, ukazujući na bliske i prijateljske odnose dvije države i njenih glavnih gradova, predložio saradnju Glavnog grada i TIKA-e u realizaciji konkretnih infrastrukturnih projekata u glavnom gradu kao što su izgradnja biciklističkih staza, izgradnja pješačkog mosta koji bi povezivao Staru Varoš i dio grada preko Morače, modernizaciju gradskog prevoza i drugih.

Koordinator TIKA-e u Crnoj Gori Mustafa Jaziđi saopštio je da je TIKA od početka svog rada u Crnoj Gori uložila preko 15 miliona eura i da je spremna za saradnju na svim nivoima kako bi nastavila sa realizacijom projekata koji će doprinijeti poboljšanju kvaliteta života građana Crne Gore.

On je, u cilju izgradnje kapitalnih projekata u Podgorici, iskazao zainteresovanost za projekat biciklističkih staza i obećao pomoć organizacije koju predstavlja u našoj zemlji za izgradnju jednog koridora koji bi predstavljao simbol bliskosti i prijateljstva dvije države i dva naroda.

Posebno interesovanje za saradnju na realizaciji infrastrukturnih projekata u Glavnom gradu, kroz saradnju sa gradskom upravom, Koordinator TIKA-e je pokazao za izgradnju osnovne škole na Karabuškom polju i uređenje jednog gradskog parka, čim se za to stvore prostorno planske pretpostavke, na čemu gradska uprava već intenzivno radi.

Portal Analitika