Rukomet

RADIČEVIĆ: Vjerujem da će ova generacija uspjeti da se plasira u Rio!

Za rukometašice Crne Gore sada slijedi ono glavno – najbitnije mečeve u godini crvene će odigrati krajem neđelje u Danskoj đe će se boriti za plasman na Olimpijske igre. Pred Jovankom i saigračicama je put za koji se odavno spremaju, put koji žele da završe odlaskom u Rio.
RADIČEVIĆ: Vjerujem da će ova generacija uspjeti da se plasira u Rio!
Portal AnalitikaIzvor

’’Vjerujem da će ova generacija uspjeti na tom putu. Vrijedno radimo, spremamo se, hendikepirani smo neigranjem marije Jovanović i Suzane Lazović, ali vratile su se Radmila Petrović i Anđela Bulatović. Neće biti jednostavno i lako, ali vjerujemo da možemo izboriti vizu za Rio. Zaslužili smo još jedne Olimpijske igre’’, kazala je Jovanka i dodala...

’’Ne osvrćemo se na rezultat između Danske i Rumunije. Gledamo samo Dansku jer nam je ona prvi najteži protivnik. Spremamo se od duela do duela. Uzalud je posmatrati Rumuniju ako protiv Danske ne odigramo kako treba. Spremamo se isključivo za domaćina, maksimalno smo im posvećeni. Prednost je ta što smo na Svjetskom prvenstvu već dva puta igrali protiv njih. Dobra strana je ta što smo odigrali dvije različite utakmice, jednu smo pobijedili, a drugu izgubili. Analiziraćemo te duele. Nakon Danske okrenućemo se Rumuniji, ali ne smijemo olako shvatiti ni Urugvaj koji je naš prvi rival. Ali, okrenute smo Danskoj jer su domaćini, zahtjevne su i neće biti lako’’, zaključila je Radičević.

Kvalifikacije za Olimpijske igre svi u taboru crnogorske selekcije sa nestrpljenjem očekuju, poručila Milena Raičević.

’’Želja svih nas je da se neki igrači još jednom plasiraju na Olimpijske igre, a neki i prvi put. Vjerujem, prije svega, da ćemo igrati mnogo bolje nego protiv Hrvatske. Ne možemo reći da smo zadovoljni tim mečevima, ima mjesta za napredak. Ali, sigurna sam da ćemo biti najboljekad je najpotrebnije, u najvažnijim utakmicama u godini. Znamo da nam Hrvatice ne leže, nemamo dobar skor sa njima, ali nam igra Danske više odgovara. Oni forsiraju brzu igru na koju smo mi spremne. Dugi niz godina se na takav stil igre fokusiramo, vjerujem da ćemo uspjeti da ih zaustavimo’’, poručila je Milena.

Dakle, rival izabranicama selektora Dragana Adžića na startu turnira biće Urugvaj (18. mart), u drugom kolu sastaće se sa Danskom (19. mart), a u trećem sa Rumunijom (20. mart).

Portal Analitika